Renovatie Trippenhuiscomplex wint Gouden A.A.P.

0

De verbouwing van het Trippenhuiscomplex is onderscheiden met de Gouden A.A.P. 2020 . De Gouden A.A.P. is de belangrijkste Amsterdamse Architectuur Prijs en is een onderscheiding voor architect én opdrachtgever. Het transformatieproject van Office Winhov, de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) en het Rijksvastgoedbedrijf ontving de vakprijs. Het Rijksvastgoedbedrijf is eigenaar van het Trippenhuis aan de Kloveniersburgwal 27 en 29. In het pand zit de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW).

Meesterproef
Het Trippenhuis bestaat uit een 17e-eeuws gebouw welke in de 20e eeuw uitgebreid. In het 20e-eeuwse pand vonden restauraties en een renovatie van de ontvangstruimten plaats. De verbouwing van het Trippenhuiscomplex van Office Winhov in opdracht van Rijksvastgoedbedrijf en de KNAW ziet de jury als een meesterproef, kwam naar voren in de uitslag. ‘De excellente renovatie is spectaculair subtiel. Het project straalt vakmanschap en goed opdrachtgeverschap uit. Alle details kloppen. Ook al is het niet je stijl, je kunt niet om de kwaliteit heen. Het gebouw is dienstbaar aan de al eeuwenoude bewoner. De architect heeft zich gedragen als een ambachtsman en dat levert een ongekende kwaliteit op’ stelt de vakjury. Roger Mol, Directeur Transacties & Projecten bij het Rijksvastgoedbedrijf: ‘We zijn er trots op dat we met de KNAW, de Rijksbouwmeester en de andere partners dit pand zo mooi konden renoveren tot een uitnodigend huis voor wetenschap en kunst. We voelen ons dan ook vereerd dat de vakjury deze gezamenlijke inspanningen in het Trippenhuis herkent.’

Gouden A.A.P. 2020
De prijs werd op donderdagmiddag 24 september 2020 uitgereikt in het NEMO Science Museum. Het project werden gekozen uit tien kanshebbers op de Gouden A.A.P. 2020. De Amsterdamse Architectuur Prijs wordt sinds 2008 jaarlijks uitgereikt door ARCAM en is nadrukkelijk een onderscheiding voor architect én opdrachtgever. De vakjury van de dertiende editie bestond uit Cassandra Wilkins (architectuurhistoricus bij Crimson Historians & Urbanists), Julius Taminiau (architect en oprichter van Julius Taminiau Architects) en Caroline Nevejan (Chief Science Officer gemeente Amsterdam).

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?