Paul Terwisscha nieuwe directeur-bestuurder van woningbouwvereniging Volksbelang

0

Paul Terwisscha is per 1 november de nieuwe directeur-bestuurder van woningbouwvereniging Volksbelang. De Bakelnaar komt over van de Eindhovense woningcorporatie Woonbedrijf, waar hij ruim 16 jaar werkte binnen verschillende functies. ‘Ik kijk ernaar uit om aan de slag te gaan bij Volksbelang. Niet alleen is het een prachtige corporatie met goed oog voor de huurders, er liggen ook mooie uitdagingen op me te wachten. Met name de aanpak in de Leonardusbuurt en het financieel gezond maken van de corporatie staan bovenaan mijn lijstje.’

Met de benoeming van Terwisscha als nieuwe bestuurder komt er een einde aan de zoektocht naar een directeur-bestuurder. Henri van de Kerkhof heeft vanaf februari ad interim invulling gegeven aan deze functie. Per 1 november worden zijn taken overgedragen aan de nieuwe bestuurder. Van de Kerkhof blijft actief binnen Volksbelang. Hij gaat per 1 november terug naar zijn functie als manager Vastgoed/plaatsvervangend directeur.

Oog voor de huurder
Terwisscha is al jarenlang actief in de corporatiewereld. De laatste zestien jaar werkte hij voor de Eindhovense woningcorporatie Woonbedrijf, waarvan vijf jaar als directeur. ‘Bouwen en wonen heeft altijd mijn interesse gehad en sociale woningen in het bijzonder. Wat mij zo aanspreekt aan de corporatiewereld is het oog voor de huurder. Ik heb Volksbelang leren kennen als een corporatie die daar veel aandacht voor heeft.’

Uitdagingen
De keuze voor Volksbelang was dan ook weloverwogen. ‘Er ligt een aantal stevige uitdagingen die ik graag samen met het team wil gaan oppakken. Op één staat wat mij betreft de aanpak van de Leonardusbuurt. Daarnaast staat Volksbelang nog steeds onder verscherpt financieel toezicht. Daar willen we zo snel mogelijk vanaf.’

Keuzes maken
Ger de Wilde, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Volksbelang is blij met de komst van Terwisscha. ‘Het gevoel bij Paul was meteen goed. We zochten iemand met ervaring in de corporatiewereld en iemand die lef durft te tonen en keuzes durft te maken. Hij heeft bij Woonbedrijf laten zien dat hij aan deze criteria voldoet. Daarnaast is Paul een warme persoonlijkheid die oog heeft voor de bewoners. Wat ons betreft is hij de juiste man op de juiste plaats.’

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?