Heembouw realiseert 154 woningen voor Haag Wonen in Den Haag

0

Eind augustus 2020 is Heembouw gestart met de realisatie het nieuwbouwproject Haagse Hendrik voor woningcorporatie Haag Wonen in Den Haag. De 154 nieuwe woningen komen aan de Jonathanstraat, de Schimmelweg, Van Meursstraat en de Doctor Schaepmanstraat.

Op de plek van 138 verouderde woningen komen 154 nieuwbouwwoningen, bestaande uit 104 eengezinswoningen en 50 appartementen. Afgelopen weken hebben de grondwerkzaamheden plaatsgevonden en op dit moment worden de laatste palen voor de fundering geboord.

De naam ‘Haagse Hendrik’ is een eerbetoon aan Hendrik Berlage. Deze beroemde architect heeft een deel van het Haagse Laakkwartier ontworpen. Het nieuwbouwproject van Haag Wonen in deze wijk is ontworpen in diezelfde Berlage stijl door Heren 5 Architecten.

De verwachting is dat de woningen in het najaar van 2021 worden opgeleverd.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?