Heembouw levert circulaire loods C-Bèta in Hoofddorp op

0

Op donderdag 17 september leverde Heembouw de circulaire loods C-Bèta in Hoofddorp op aan opdrachtgever SADC (Schiphol Area Development Company). Dit gebeurde, rekening houdend met de corona-maatregelen, in beperkt gezelschap op gepaste afstand.

Heembouw heeft het gebouw van circa 1.000 m² in 5 maanden op circulaire wijze verbouwd, naar het ontwerp van DOOR Architecten. In de loods zijn verschillende huurunits ingericht van 15 tot 35 m². Hier krijgen startups en scale-ups die zich bezighouden met circulariteit ruimte om te experimenteren, testopstellingen te doen en diensten en producten fysiek te tonen. Bij de renovatie van de loods en de inrichting van de units heeft Heembouw onder andere gebruik gemaakt van circulaire materialen zoals ramen, deuren en sanitair die zijn ‘geoogst’ uit andere renovatieprojecten.

Voor gebouw en gebied
De nieuwe werkruimtes zijn met name interessant voor partijen die circulaire producten of diensten ontwikkelen en willen bijdragen aan de kennisontwikkeling en -deling op de thema’s circulaire bouw en interieur, infrastructuur, mobiliteit, voedselproductie en energietransitie. De gemeente Haarlemmermeer heeft een parapluvergunning afgegeven waardoor er op het C-Bèta en het buitenterrein geëxperimenteerd kan worden en lange procedures voor vergunningen voorkomen worden. Bedrijven die zich op C-Bèta vestigen maken onderdeel uit van de circulaire community van C-Bèta.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?