Savills: Toenemende beleggingen in cybersecurity zorgen voor een nieuwe vraag naar europese kantoren en datacenters

0

Volgens Savills heeft het groeiende aantal cyberaanvallen in Europa gezorgd voor het aantrekken van € 2,3 miljard aan venture capital (VC) in de afgelopen vijf jaar (met een recordbedrag van € 724 miljoen in 2019), voor cybersecuritybedrijven met een Europees hoofdkantoor. Over deze hele periode bezien ging het grootste deel naar het VK, met een bedrag van € 1,3 miljard, maar ook werd steeds meer geld in bedrijven geïnvesteerd op het Europese vasteland. Hierbij was Frankrijk koploper (€ 316 miljoen), gevolgd door Zwitserland (€ 303 miljoen), Ierland (€ 70 miljoen), Duitsland (€ 68 miljoen) en Spanje (€ 36 miljoen).

Sinds de uitbraak van COVID-19 zien we zowel een stijging van het aantal thuiswerkers dat werkt vanaf een eigen apparaat, als van het aantal cyberaanvallen, en de verwachting is dan ook dat beleggingen in cybersecurity alleen nog maar verder gaan toenemen.

Mike Barnes, Associate, European Research bij Savills, zegt hierover: “De investeringen van bedrijven in de cybersecurity zijn een belangrijke indicator van latente vraag naar werknemers in deze sector.

Hoewel veel wereldwijde hoofdkantoren van toonaangevende cyberbedrijven zijn gevestigd in Silicon Valley in Californië, hebben veel Amerikaanse bedrijven ook een grote Europese aanwezigheid. Zo huurt Palo Alto Networks op dit moment acht verdiepingen van de Oval Tower in Amsterdam. Mimecast heeft in 2019 het hoofdkantoor geopend aan de One Finsbury Avenue in Londen, met een oppervlakte van 7.339 m², en dependances in Amsterdam en München bedienen de regionale Europese markten.”

Ellen Waals, Head of Agency bij Savills in Nederland, vertelt: “We verwachten dat nieuwe huurders zich vestigen in steden waar meer bedrijfsfinanciering beschikbaar is, zoals het VK, Frankrijk en Nederland. Overheidsfinanciering gericht op universiteiten en startups zorgt voor de ontwikkeling van cybertalent en de stimulering van bedrijfsclusters.

De toename van het gebruik van data zorgt voor een toename van de benodigde opslagcapaciteit, en daarmee voor nieuwe vraag naar datacenters. Aangezien in datacenters bedrijfskritische gegevens van ondernemingen worden opgeslagen, is het van het grootste belang dat zowel de faciliteiten als de apparatuur beveiligd zijn tegen cybersecurityaanvallen.”

Lees hier het rapport ‘European Cybersecurity’.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?