Certitudo Capital sluit huurovereenkomst met Sendcloud voor Stadhuisplein in Eindhoven

0

Aan het Stadhuisplein 10 in Eindhoven verhuurt Certitudo Capital circa 5.000 m² kantoorruimte en 100 parkeerplaatsen aan Sendcloud: het alles-in-één verzendplatform voor webshops die willen groeien.

De overige ca. 6.000 m² vvo en 160 parkeerplaatsen op deze A-locatie worden aangeboden vanuit SUCCEED offices: een compleet co-working concept met flexibele werkplekken voor entrepreneurs, solopreneurs, start-ups, freelancers, zzp’ers en mkb’ers. Dit kan variëren van een bureau tot een volledige verdieping, tot een vergaderruimte.

Stijn Steenbakkers (CDA), wethouder van economie, Brainport, innovatie, onderwijs en sport bij gemeente Eindhoven: “Mooi om te zien dat een snelgroeiend bedrijf als Sendcloud een overeenkomst heeft gesloten met Certitudo Capital. Sendcloud is een belangrijk bedrijf voor Eindhoven dat zich nu in onze binnenstad komt vestigen in het oude stadskantoor. Dit is goed nieuws voor Sendcloud, goed nieuws voor Eindhoven en goed nieuws voor Brainport.”

Certitudo Capital werkt momenteel, in samenwerking met gemeente Eindhoven, actief aan de verdere uitwerking van de nieuwbouwontwikkeling van het stadskantoor. In de conceptverdichtingsvisie van de gemeente Eindhoven wordt de ambitie uitgesproken om aanvullend woningaanbod te creëren, waarbij er wordt gekozen voor een hoogstedelijk woon- en werkmilieu – passend bij de uitstraling die Eindhoven als centrumstad van de Brainportregio wil hebben. Dit ligt volledig in lijn met de ontwikkelplannen van Certitudo Capital. Om Sendcloud en de huurders van SUCCEED offices tot die tijd hoogwaardige bedrijfshuisvesting te bieden, wordt het voormalig stadskantoor momenteel gerenoveerd.

De parkeergarage wordt geëxploiteerd en beheerd door Fleet Parking. Naast de parkeerplaatsen die aan Sendcloud en SUCCEED offices verhuurd zijn, is de parkeergarage publiek toegankelijk.

Over Sendcloud
Het Brabantse Sendcloud, dat logistieke dienstverleners koppelt aan webwinkels, behoort tot de snelstgroeiende bedrijven van Europa. Het bedrijf behaalde dit jaar voor de tweede keer op rij een plaats in de prestigieuze Financial Times Top 1000. E-commerce is een van de weinige branches die een boost kreeg bij aanvang van de coronacrisis: begin april zag Sendcloud het aantal pakketten groeien met een overweldigende 90 procent in vergelijking met vier weken eerder. Naast het hoofdkantoor in Eindhoven heeft de logistieke dienstverlener een kantoor in München. Sendcloud verhuist per november 2020 naar het Stadhuisplein.

Certitudo Capital heeft de transactie met Sendcloud zelfstandig tot stand gebracht, waarbij Sendcloud is geadviseerd door FREOX vastgoedadvies.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?