PingProperties verkoopt hoofdkantoor BAM Infra, Gouda

0

PingProperties heeft, namens haar PingProperties Corporate Office Fund I B.V., het hoofdkantoor van BAM Infra in Gouda verkocht. Het kantoorgebouw, bestaande uit een vloeroppervlak 8.640 m² v.v.o. en 237 parkeerplaatsen. De huurovereenkomst met de huurder is recentelijk nog langjarig (12 jaar) verlengd.Ondanks de huidige, marktsituatie, weet PingProperties wederom een succesvolle kapitaalmarkttransactie tot stand te brengen.

Het betreft het laatste gebouw uit het PingProperties Corporate Office Fund I, waarin ook de gebouwen Het Boek (hoofdkantoor belastingdienst, Amsterdam), Jacobsweerd en Trappenburch (beiden Utrecht) onderdeel van uitmaakten. Het fonds was zeer succesvol en kende een hoog gerealiseerd rendement met tevreden investeerders en huurders.

De uitstekende relatie met de huurder heeft de afgelopen jaren geresulteerd in een sterke strategische samenwerking tussen PingProperties en BAM. Er zijn in partnership diverse grootschalige herontwikkelingsprojecten succesvol gerealiseerd.

Koper werd commercieel begeleid door Basis Bedrijfshuisvesting en juridisch bijgestaan door Osborne Clark. Loyens en Loeff trad op als juridisch adviseur voor verkoper.

Creating a lasting difference
PingProperties verwierf het kantoorgebouw in 2008 direct van BAM Infra middels een sale & lease back constructie. Datzelfde jaar heeft er een grote renovatie plaatsgevonden en is het gebouw vergaand gemoderniseerd. In 2015 is er tevens een volledig inbouwpakket gerealiseerd. Op dit moment is een grootschalig verduurzamingstraject (naar Energielabel A) in een afrondende fase. Met het doorvoeren van diverse energiebesparende aanpassingen, waaronder vervanging van de klimaatinstallatie, plaatsing van solar carports en gevelisolatie, is het gebouw hierna weer volledig toekomstbestendig.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?