Mitros bouwt 83 appartementen in de Dichterswijk in Utrecht

0

Mitros bouwt samen met ontwikkelaar en bouwer Plegt Vos 83 appartementen op het Heycopterrein in Parkhaven. De ontwikkeling maakt onderdeel uit van een grotere gebiedsontwikkeling op het terrein waar voorheen soepfabriek Intertaste gevestigd was. In totaal worden er in het gebied 416 woningen gebouwd. De overige woningen zijn bestemd voor vrije sector.

Henk Peter Kip, directeur van Mitros: “Wij zijn zeer verheugd met deze 83 nieuwe appartementen. Het is onze ambitie om nieuwe sociale huurwoningen toe te voegen in wijken met weinig sociale huur. Op deze droomlocatie tegen het stadscentrum aan kunnen we deze ambitie verwezenlijken. Hiermee wordt betaalbaar wonen in de sociale huur tegen de binnenstad van Utrecht aan geborgd. Dat past helemaal binnen de doelstellingen die Mitros nastreeft.”

Bij de ontwikkeling is veel aandacht besteed aan een groene leefomgeving. Er komt een autoloze laan waar genoeg ruimte is om buiten te sporten en te spelen. Onder de complexen worden twee parkeergarages gebouwd met een ruim aanbod aan parkeerplaatsen voor de bewoners en bezoekers. De nieuwe huurwoningen zijn niet meer aangesloten op het gas.

Naar verwachting wordt begin volgend jaar gestart met de bouw van het eerste bouwblok. De totale bouwperiode bedraagt voor het gehele plan ongeveer 3 jaar.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?