Syntrus Achmea ontvangt twee keer de hoogste scores van UN PRI

0

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft dit jaar twee keer de hoogste scores ontvangen in de benchmark van de UN PRI, dat wereldwijd de prestaties vergelijkt van vermogensbeheerders op het gebied van verantwoord beleggen. Zowel op het gebied van ‘Strategy & Governance’ als in de categorie ‘direct vastgoed’ kreeg Syntrus Achmea een A+, ruim boven het gemiddelde in de markt.

In de categorie ’indirect vastgoed’ verbeterde de score van B naar A, gelijk aan het gemiddelde in de markt. Syntrus Achmea doet al sinds 2011 mee aan de internationale benchmark. In dit jaar tekende de organisatie als een van de eerste Nederlandse vermogensbeheerders de Principles for Responsible Investment (PRI) van de Verenigde Naties.

“Deze goede scores onderstrepen het belang dat wij hechten aan duurzaam beleggen”, zegt Daan van der Werf, director Investor Relations bij Syntrus Achmea. “Onze institutionele klanten vragen om een financieel en een maatschappelijk rendement op hun investeringen. Duurzaam beleggen dat aan de hoogste normen voldoet, voorziet in die behoefte.”

Vorig jaar lanceerde Syntrus Achmea een ambitieuze ESG Strategie, mede om de prestaties op het gebied van duurzaam beleggen verder te verbeteren. De twintig doelstellingen in deze strategie zijn gebaseerd op de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties, bedoeld om onder meer armoede, ongelijkheid en verdere opwarming van de aarde tegen te gaan.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?