Bouwinvest wint IPE award in de categorie beste vastgoedinvesteerder van Nederland

0

Tijdens de IPE Real Estate Global Conference & Awards 2020 is Bouwinvest twee keer in de prijzen gevallen. Bouwinvest is de winnaar in de categorie ‘The Netherlands’ en ‘Core and Core Plus Strategies’.

Met de twee awards krijgt Bouwinvest erkenning voor de gecontroleerde groei van de afgelopen jaren, gericht op internationalisering, uitbreiding van het klantenbestand en de focus op financieel én maatschappelijk rendement. Bouwinvest wordt gewaardeerd voor de inzet op Real value for life en hoe Bouwinvest balans probeert te vinden tussen het creëren van sociale en financiële waarde.

Gecontroleerde en internationale groei van Bouwinvest
Bouwinvest heeft de afgelopen jaren een gecontroleerde groei laten zien naar €12,9 miljard (YE 2019). Dit hebben ze gespreid in vijf Nederlandse sectorfondsen (Residential, Retail, Office, Hotel en Healthcare) en drie internationale regiomandaten (Europe, North America en Asia-Pacific). Sinds 2015 is Bouwinvest gegroeid met €5,4 miljard, een groei van 70% en heeft zich ontwikkeld tot een multi-client vastgoedinvesteerder met 25 klanten. Bouwinvest heeft ook stappen gezet in de internationale activiteiten. Zo openden ze een eerste internationale vertegenwoordigingskantoor in Sydney, Australië. Al met al zijn ze op weg naar het doel om te groeien naar €17,3 miljard aan toevertrouwd kapitaal in 2022.

Real value for life
Het is de ambitie van Bouwinvest om op duurzame wijze waarde toe te voegen. Bouwinvest gelooft in creatie van waarde in financiële én maatschappelijke termen. Samen met hun partners bepalen zij de stad van de toekomst en hebben zij invloed op de inrichting ervan. Het vermogensbeheer draagt bij aan een duurzame, leefbare, toegankelijke stedelijke omgeving én het verbeteren van pensioenuitkeringen. Die focus op financieel en maatschappelijk rendement vertaalt Bouwinvest naar Real value for life.

Op weg naar Paris Proof in 2045
Een belangrijke pijler in de Real value for life ambitie, is de verantwoordelijkheid in het tegengaan van de klimaatverandering. Bouwinvest werkt aan zogenaamde Paris Proof routekaarten, om te komen tot bijna energieneutrale vastgoedportefeuilles in 2045. Hierin leggen ze per fonds en op gebouwniveau vast welke route ze moeten bewandelen om een Paris Proof portefeuille te realiseren. Ze investeren in bestaande en nieuwe gebouwen door dak en gevel goed te isoleren. Dat geldt ook voor de toepassing van moderne energiezuinige installaties voor verwarming, koeling en verlichting. De energie die dan nog nodig is, wordt zoveel mogelijk duurzaam opgewekt.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?