Tribes naar 100% coronaproof werkomgeving met nieuw luchtfiltratiesysteem

0

Flexkantoren volledig aerosol-vrij.

Flexplekaanbieder Tribes gaat luchtfiltratiesystemen in haar vestgingen in Nederland, België en Duitsland installeren. Het systeem zorgt voor luchtzuivering en een binnenklimaat waarmee verspreiding van het coronavirus wordt voorkomen. Daarmee zet Tribes de volgende stap in het 100% coronaproof maken van werkplekken en vergaderruimtes. De Tribes-vestiging Amsterdam ITO is als eerste uitgerust met het systeem, dat werd getest en succesvol bevonden door een onafhankelijke partij. In Tribes Rotterdam Blaak zijn de voorbereidingen voor installatie van een systeem gestart.

De afgelopen maanden werd duidelijk dat aerosols – door mensen uitgescheiden microdruppels – aanzienlijk bijdragen aan verspreiding van het coronavirus. Aerosols blijven langdurig in de lucht zweven en komen daarbij in contact met vrijwel alle anderen in een ruimte. Het luchtfiltratiesysteem waarvoor Tribes kiest is ontwikkeld door Virobuster, dat onder meer de luchthuishouding in operatiekamers en vliegtuigen verzorgt. De lucht wordt dicht bij de vloer afgezogen, wat ervoor zorgt dat alle lucht inclusief aerosol in de ruimte rustig van boven naar beneden verplaatst, waardoor ‘besmette’ lucht niet terug naar neus- en mondniveau gaat. De lucht die wordt afgezogen gaat eerst door de Virobuster heen, waarna zij volledig virusvrij wordt teruggeblazen. Zoals een test van het onafhankelijke onderzoeksbureau Medex bevestigt zorgt het systeem er door middel van UV-straling voor dat bacteriën en virusdeeltjes worden gedood en het niveau significant daalt.

Veiliger dan thuis
Tribes – dat vandaag een nieuwe coronaproof vestiging opent in Frankfurt – voerde eerder al ingrijpende maatregelen door in al haar vestigingen in Nederland, België en Duitsland. Denk aan het 1,5-meter proof inrichten van werkplekken en vergaderruimtes, het plaatsen van plexiglas, de installatie van warmtecamera’s om de temperatuur van bezoekers te meten en een strak hygiënebeleid. Eduard Schaepman, founder en CEO van Tribes: “In de meeste landen wordt aangedrongen op een terugkeer naar de werkvloer. Zo kondigde de Britse minister van Transport Grant Shapps onlangs een grootschalige overheidscampagne aan met als doel professionals weer naar kantoor te krijgen. Terecht, want het grootste aantal corona-besmettingen vindt plaats in de privésfeer en niet in een werkomgeving. We moeten bovendien zorgen dat de economie weer op gang komt. Als onderneming investeren wij aanzienlijk in dit nieuwe luchtfiltratiesysteem, waarmee de kans op besmetting met het virus binnen onze muren te verwaarlozen is.”

Oproep aan de markt
Schaepman roept andere partijen in de markt op zijn voorbeeld te volgen. “Wij bieden met ons systeem de veiligste werkomgeving van Europa. Maar we hopen natuurlijk van harte dat andere aanbieders van professionele kantoorpanden en werkomgevingen er ook voor kiezen te investeren in veiligheid. Een coronavrije samenleving is alleen haalbaar als wij de krachten bundelen.” Opiniepeiler Maurice de Hond benadrukte de afgelopen maanden het gevaar van aerosols in het licht van het coronavirus. Hij onderschrijft de keuze van Tribes om te kiezen voor dit luchtfiltratiesysteem. “Wetenschappelijk onderzoek laat duidelijk zien dat aerosols aanzienlijk bijdragen aan verspreiding van het coronavirus. Ventilatie van binnenruimtes is cruciaal. Met een luchtfiltratiesysteem gaat Tribes nog een stap verder”, aldus De Hond.

Over Tribes
Geïnspireerd door de geschiedenis van zijn eigen familie, verdiepte Eduard Schaepman zich in nomadisch gedrag. Hij las over de inheemse nomadische stammen, en wilde hun wijsheid en schoonheid delen met de rest van de wereld. Dat combineerde hij tot een plek om te werken en zodoende is Tribes Inspiring Workplaces ontstaan: een plek waar business nomads kunnen werken, ontmoeten en verbinden in een inspirerende omgeving. In mei 2015 werd de eerste Nederlandse Tribes-vestiging geopend in Eindhoven, waarna de uitrol snel is gegaan. Momenteel zijn er 23 Tribes-vestigingen in Nederland, België en Duitsland.

Tribes kondigt vandaag tevens haar vierde Duitse Tribes vestiging aan, die geheel coronaproof wordt opgeleverd, inclusief een aangepast ventilatiesysteem. De nieuwe vestiging is gelegen aan de Mainzer Landstrasse 1, is de derde locatie in het financiële hart van Frankfurt am Main en beslaat 1.985 m², verdeelt over 3 verdiepingen.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?