’t Huys heet creatieve talenten en ondernemers welkom als bewoners

0

‘t Huys is de vernieuwde vleugel van Hotel De L’Europe Amsterdam en wordt nu getransformeerd tot ontmoetingsplaats waar Amsterdamse iconen onder een dak samen komen. ‘t Huys -waar zowel de hotelgast als de Amsterdammer zich zal thuisvoelen- is een plek van samenkomst voor allerlei disciplines. Het is een holistisch concept bedacht door D/DOCK, Hotel De L’Europe en wordt ondersteund door ontwerpstudio Nicemakers. Deze drie partijen werkten al samen aan de herontwikkeling van de vernieuwde hotel-ruimtes. Tijdens deze periode bemerkten zij een sterke connectie met dezelfde drijfveren, een goede basis voor een concept als ‘t Huys.

Hoe kunnen we meer levendigheid creëren in dit prachtige gebouw?
‘T Huys is een Community Residence en biedt deeltijd residenties, werksuites, ateliers en brandsuites aan talentvolle creatieven, ondernemers en merkenbouwers. Aan hen wordt de mogelijkheid geboden hun tijdelijke intrek te nemen op deze bijzondere locatie. Door culturele activiteiten en het samenkomen van deze bewoners en hun cliënten komt ’t Huys komt tot leven.

Dax en Joyce Roll van Nicemakers hebben inmiddels hun intrek genomen in ’t Huys als ‘designers in residence’. Het D/DOCKteam zal er binnenkort starten als ‘creators in residence’.

Artist in Residence
Onderdeel van ’t Huys-concept is het Artist in Residence programma dat getalenteerde kunstenaars een inspirerende plek biedt om te wonen en te werken. De eerste kunstenaar die zijn intrede doet – van begin september tot eind november – is de jonge Franse schilder De Rrusie (1993). De Rrusie maakt naam met zijn grote intuïtieve en poëtische schilderijen geïnspireerd op de lucht. De tentoonstelling van zijn werk in De L’Europe opent eind 2020.

Coen van Dijck (CEO D/DOCK) vertelt dat D/DOCK zich al langer sterk maakt voor ‘blending’. “Door het mixen van specifieke functionaliteiten, blended-use ook wel genaamd, verrijk je het gebouw an sich, ruimtes worden niet langer maar door 1 functie gebruikt. Het gaat niet om een simpele optelsom maar juist door verschillende disciplines samen te brengen, te baseren op rituelen, ontstaan er prachtige nieuwe crossovers die je niet verwacht. Het plan Hotel De L’Europe open te stellen voor andere businesses was al een tijd in de maak, maar de corona-crisis versnelde deze beweging. Wij zijn al in gesprek met meerdere partijen die ook van toegevoegde waarde zullen zijn aan ‘t Huys.”

Daarmee willen D/DOCK en het hotel dat ’t Huys een gebalanceerde presentatie is van het beste uit verschillende takken van sport. Het iconische hotel opent hiermee haar deuren voor een nieuwe doelgroep en zet de toon als hotel dat vanuit de historie kunst, cultuur en ambacht in de stad omarmt.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?