Nieuw bedrijfspand Schaffenburg Office Furniture blikvanger aan de A16

0

Donderdag 27 augustus j.l. leverde Heembouw de nieuwe huisvesting voor Schaffenburg Office Furniture op. Het bedrijfspand ligt op bedrijventerrein Bakestein in Zwijndrecht, pal aan de A16. De oplevering werd in een klein comité gehouden. Na het officiële tekenmoment heeft Marieke Wijnbergen, namens Schaffenburg, haar waardering getoond voor de intensieve en goede samenwerking, met een klein presentje met persoonlijke boodschap voor het Heembouw projectteam. Een zeer mooi gebaar, dat erg werd gewaardeerd.

Familiebedrijf
Familiebedrijf Schaffenburg Office Furniture is een producerende groothandel van kantoormeubilair met een omvangrijk dealernetwerk. Het bedrijf groeit en heeft een grote eigen voorraad voor snelle levering. De vraag aan Heembouw was om op een prominente zichtlocatie een bedrijfspand te creëren dat bijdraagt aan hun naamsbekendheid.

Het ontwerp van Heembouw Architecten zorgde voor een pand, waar je niet om heen kunt. De twee gedraaide blokken van het hoogbouwvolume zorgen voor een alzijdige oriëntatie, zowel richting de snelweg als richting de vergezichten over de Drechtsteden en Rotterdam.

Kantoorprogramma met showrooms
Het kantoorprogramma met showrooms zijn verdeeld over de gehele toren. Op de begane grond bevindt zich ook de bedrijfshal met ruimte voor opslag en montagewerkzaamheden: de meubels en inrichting van Schaffenburg worden namelijk gemonteerd geleverd op locatie bij de klant. De centrale ontmoetingsruimte met showroom verbindt beide gebouwdelen en vormt het hart van het gebouw met een volledig transparante laag waar ontvangst en ontmoeting samenkomen in een werkcafé met toegang tot het dakterras.

Het nieuwe pand is volledig gasloos en is voorzien van voldoende pv-panelen die door middel van een warmtepomp het gebouwklimaat zullen aansturen.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?