Heijmans: Sterke prestaties ondanks marktuitdagingen

0
  • Omzet en onderliggende EBITDA meer dan 10% hoger dan vorig jaar
  • Orderportefeuille blijft met € 2,0 miljard op goed niveau
  • Sterke cashpositie, kredietfaciliteit ongebruikt
  • Woningverkopen in lijn met 2019
  • Impact Covid-19 in H1 goed opgevangen, effect middellange termijn onzeker
  • Verwachte omzet, onderliggende EBITDA 2020 minimaal gelijk aan 2019

Ton Hillen, voorzitter Raad van Bestuur/CEO Heijmans:
“Heijmans heeft de afgelopen jaren veranderingen doorgevoerd en scherpe keuzes gemaakt waardoor het bedrijf er nu goed voor staat. Onze inspanningen en koerswijziging werpen hun vruchten af. Dankzij de inzet van al onze medewerkers op projecten of werkende vanuit huis, is het gelukt om het eerste halfjaar van 2020 goede prestaties te leveren. De omzet komt hoger uit dan dezelfde periode vorig jaar, terwijl ook de onderliggende EBITDA is verbeterd.

Natuurlijk ondervinden ook wij hinder van Covid-19, in het bijzonder omdat materialen en arbeid afkomstig van buiten Nederland moeilijker beschikbaar zijn geweest. Dit is met name merkbaar bij utilitaire projecten in de afbouwbase. Er zijn geen projecten stilgevallen en ook de beschikbaarheid van mensen en materialen krijgen we linksom of rechtsom geregeld. Dat neemt niet weg dat de impact van het virus op onze bedrijfsvoering onzekerheden met zich meebrengt. De snelheid waarmee het economisch herstel zich ontwikkelt, is relevant voor onze vooruitzichten op de middellange termijn. Ondanks alle marktuitdagingen is onze orderportefeuille goed gevuld en ben ik vol vertrouwen naar de toekomst.”

Over Heijmans
Iedereen wil schone lucht, wonen in een fijne buurt, werken op een goede werkplek en veilig reizen van A naar B. Door te verbeteren, verduurzamen en verslimmen maakt Heijmans die gezonde leefomgeving. Jan Heijmans begon in 1923 als stratenmaker. Inmiddels is Heijmans een beursgenoteerde onderneming die activiteiten combineert in vastgoed, bouw & techniek en infra. Daarbij werken we veilig en voegen we waarde toe aan de plekken waar we actief zijn. Zo bouwen we samen met onze opdrachtgevers aan de contouren van morgen: www.heijmans.nl

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?