Harro Eppinga wordt nieuwe directeur-bestuurder (voorzitter) Welbions

0

Harro Eppinga wordt per 1 november 2020 de nieuwe directeur-bestuurder (voorzitter) bij Welbions. Hij volgt Harry Rupert op, die na ruim 19 jaar als bestuursvoorzitter bij Welbions afscheid neemt omdat hij met pensioen gaat.

Harro Eppinga (50) is geen onbekende in de corporatiewereld. Op dit moment is hij directeur-bestuurder bij woningcorporatie Elkien in Friesland. Hiervoor vervulde hij dezelfde functie bij Woonservice Drenthe. Ook was hij werkzaam bij Woningstichting Tubbergen. Harro Eppinga heeft zelfs nog bij twee rechtsvoorgangers van Welbions gewerkt. Eerst als Senior Adviseur Strategie, Beleid en Marketing bij Ons Belang en later als Manager Wonen & Marketing bij St. Joseph. Naast zijn huidige functie is hij actief als voorzitter Raad van Commissarissen Rabobank Noord en West Twente, lid Raad van Toezicht Baalderborg Zorg Groep Noord Twente en als lid bestuursdelegatie verhuurderheffing van de branchevereniging van woningcorporaties Aedes.

Harro Eppinga: “Ik ben er trots op dat ik bestuurder word bij Welbions. Een geweldige kans om te werken in de omgeving waar ik al ruim 30 jaar woon, waarvan nu alweer 15 jaar in het mooie Hertme. Ik kijk er dan ook erg naar uit om samen met alle Welbions collega’s te doen wat nodig is voor huurders in Borne en Hengelo. Graag draag ik mijn steentje bij aan deze prachtige organisatie door te werken aan thema’s als prettig wonen, betaalbaarheid en duurzaamheid.”
De Raad van Commissarissen sprak zich unaniem uit voor de benoeming van Harro. John van der Vegt, voorzitter Raad van Commissarissen: “Prachtig dat een ervaren corporatiebestuurder als Harro Eppinga zich voor Welbions gaat inzetten. Hij woont ook nog eens in Twente en kent daardoor Borne en Hengelo erg goed.”

Harro Eppinga vormt straks samen met Eric Markvoort de directie van Welbions. Eric is enthousiast over de benoeming van zijn nieuwe collega: “Ik heb veel waardering voor wat Harry Rupert voor Welbions betekend heeft. Hij laat een vitale organisatie achter. De gesprekken met Harro Eppinga heb ik als zeer positief ervaren. Ik kijk er dan ook naar uit om samen te werken aan de verdere ontwikkeling van onze corporatie.”

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?