Aviva Investors verwerft Strawinskylaan 10 in Amsterdam

0

Aviva Investors, de wereldwijde vermogensbeheerder van Aviva plc (‘Aviva’), heeft Strawinskylaan 10 verworven namens een van haar klanten. De verkopende partij is de Duitse vastgoedbeheerder Deka Immobilien.
Het pand bestaat uit 8.113 m² hoogwaardige kwaliteit kantoorruimte en bevindt zich op de Zuidas in Amsterdam. De Zuidas is onderhevig aan een snelle ontwikkeling en wordt gezien als een van de meest aantrekkelijke kantoorlocaties in Europa. Het pand is volledig en langjarig verhuurd aan een internationaal advocatenkantoor.

Strawinskylaan 10 heeft een BREEAM-NL In-Use certificaat, een toonaangevende maatstaf bij het bepalen van de duurzaamheid van een gebouw. Omgeven door wolkenkrabbers en grote multi-tenant kantoren is Strawinskylaan 10 als vrijstaand gebouw speciaal wat bijdraagt aan het unieke karakter van het gebouw.

Daniel McHugh, Managing Director Vastgoed bij Aviva Investors reageert:
“De Zuidas in Amsterdam is een van Europa’s voornaamste kantoorlocaties en wij zijn verheugd dit hoogwaardig bezit in deze omgeving te hebben verworven. Dankzij de uitstekende vervoersverbindingen en de nabijheid van zowel Schiphol als het centrum van Amsterdam, is dit een omgeving dat internationaal gerenommeerde bedrijven aantrekt. Wij geloven dat het een sterk toekomstig groeipotentieel heeft, terwijl we onze voorkeur voor hoogwaardige assets op kernlocaties voortzetten. Onze verwachting is dat dit binnen de portefeuille een voorspelbaar inkomen op lange termijn zal opleveren.”

Reinier Wegman, Head of Sales bij Savills in Nederland, licht toe: “Hoewel niemand verwacht dat 2020 een record investeringsjaar zal worden, verwachten we wel veel activiteit in het laatste kwartaal van dit jaar. In de vorm van nieuw product wat op de markt zal komen, maar ook in de afronding van reeds lopende transacties. Naast ‘core’ kantoorproduct, zoals Strawinskylaan 10, zien wij een focus op ‘core’ logistiek en woningen in de huidige Nederlandse vastgoedmarkt.”

Aviva Investors is geadviseerd door CMS, Royal Haskoning en Ramboll. Deka Immobilien werd geadviseerd door NewGround Law, Savills en NL real estate.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?