Mooiland wil huurwoningen bouwen in Nuland

0

Mooiland wil aan de Kloosterstraat in Nuland een appartementencomplex bouwen. Met de parochie de Goede Herder heeft Mooiland een overeenkomst gesloten voor de aankoop van de grond aan de Kloosterstraat. Op 23 juli stond Mooiland met het Nulandse kerkbestuur gezamenlijk stil bij de gesloten overeenkomst.

Appartementen aan de Kloosterstraat Nuland
De locatie ligt tussen het complex van Brabantzorg en de nieuwe Hazenkamp die een aantal jaar geleden is gebouwd. Het betreft een perceel van zo’n 3000 m² en moet in de toekomst plaats bieden aan ruim 20 sociale huurappartementen.

“We zijn blij dat we met de verkoop van dit perceel een bijdrage kunnen leveren aan betaalbare huurappartementen in Nuland,” aldus Herman Roelofs – voorzitter van het Nulandse kerkbestuur. “We hebben met Mooiland afgesproken dat mensen van 55 jaar en ouder voorrang krijgen bij de toewijzing van de huurwoningen.” De naam van het complex zal in samenspraak worden bepaald en een verwijzing zijn naar de Nulandse geloofsgemeenschap. Jan Willemse, manager aan- en verkoop bij Mooiland: ”Het is prachtig om de constructieve gesprekken die we samen hebben gehad af te ronden met een koopovereenkomst voor de grond. Dit maakt het voor Mooiland mogelijk om nieuwe en duurzame appartementen toe te voegen aan onze woningvoorraad in Nuland.”

Samen met de gemeente ’s-Hertogenbosch gaat Mooiland in overleg om tot een ontwerp en wijziging van het bestemmingsplan te komen. Buurtbewoners en de dorpsraad Nuland worden ook bij het plan betrokken.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?