MeerWonen bouwt door

0

Op 23 juli hebben directeuren Peter Hoogvliet van woningcorporatie MeerWonen en Guido Voermans van Heembouw de koop- en realisatieovereenkomst ondertekend voor de bouw van 48 sociale huurappartementen en 12 beneden- en bovenwoningen in project Westend in Roelofarendsveen.

NOM – EPV
In de gemeente Kaag en Braassem is veel behoefte aan sociale huurwoningen. Met de realisatie van de 60 woningen in Westend komen er duurzame, toekomstbestendige én comfortabele appartementen beschikbaar. MeerWonen draagt met de bouw van deze woningen bij aan een duurzame toekomst. De woningen hebben geen gasaansluiting, zijn volledig elektrisch, extra geïsoleerd, en wekken evenveel energie op als bij gemiddeld gebruik onder gemiddelde omstandigheden nodig is. De huurders krijgen een energieneutrale woning, waarvoor zij maandelijks een energieprestatievergoeding betalen aan MeerWonen.

Blijven bouwen
Directeur Peter Hoogvliet van MeerWonen geeft aan blij te zijn dat MeerWonen weer een flink aantal sociale woningen kan bouwen in deze tijd van grote woningnood. “We blijven doorbouwen ondanks alle ingewikkelde wet- en regelgeving en stijgende bouwkosten. Na de zomer starten we ook met de bouw van 29 appartementen op de locatie van de voormalige Gerardusschool in Oude Wetering. Daarnaast hopen we snel te kunnen beginnen met de bouw van 20 sociale huurwoningen aan De Kolk in Oud Ade. Ook werken we aan het realiseren van sociale woningen op diverse locaties in Braassemerland en op verschillende locaties in Oegstgeest. In totaal willen wij de komende 5 jaar ca. 300 nieuwbouwwoningen bouwen en die zijn ook hard nodig!”

Planning
De verwachting is dat de bouw van de 60 woningen in Westend in het 4e kwartaal van 2020 kan beginnen. De oplevering van de woningen volgt dan naar verwachting eind 2021 of begin 2022.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?