Bouw van 109 woningen Soetegaerde in Nijmegen gestart

0

VanWonen gaf samen met de gemeente Nijmegen en Aannemer Reinbouw B.V. onlangs het officiële startsein voor de bouw van 47 koop- en 28 huurwoningen van het project Soetegaerde in Nijmegen. Ook met de overige 34 woningen van fase 2 is reeds gestart waarmee VanWonen in totaal 109 grondgebonden woningen laat realiseren in Soetegaerde. Met de totstandkoming van de nieuwe woonbuurt wordt invulling gegeven aan de ambitie van de gemeente Nijmegen om een grote variatie aan woningen te realiseren en te bouwen aan een aantrekkelijke, groene en inclusieve stad.

Soetegaerde is één van de zes buurten in de nieuwe wijk Woenderskamp en grenst aan het nieuwe hart van de Waalsprong in de gemeente Nijmegen. VanWonen heeft hier een kleinschalig buurtje ontwikkeld, ingebed tussen boomgaarden, groene zones en watergebieden en met het nieuwe winkelcentrum in de wijk Hof van Holland om de hoek. Bij de ontwikkeling is door VanWonen gezorgd voor voldoende ruimte voor uiteenlopende doelgroepen van jong tot oud. Een plek waar privacy en een groene kindvriendelijke omgeving centraal staan.

Gevarieerd woonprogramma
Het plan, verdeeld over 2 fasen, biedt ruimte aan een zeer gevarieerd woonprogramma van koop- en huurwoningen onderverdeeld in rijwoningen, hoek- en tussenwoningen, twee-onder-een kappers, vrijstaande woningen en levensloopbestendige woningen (semi-bungalows). De twee deelprojecten zijn ontworpen door Weusten Liedenbaum Architecten en opZoom architecten. Beide fasen zijn ruim opgezet met een abstracte hedendaagse architectuur en richten zich naar buiten toe. Door de afstand van de huizen, de riante kavels en de autoluwe woonbuurt is het rustig wonen, maar toch met alle voorzieningen dichtbij.

Stad en natuur
Een van de pluspunten van Soetegaerde is de ligging. Vanuit de wijk kunnen bewoners gemakkelijk naar het natuur en recreatiegebied De Waaijer wandelen, maar ook naar de uiterwaarden van de Waal. De Historische Tuinderij Warmoes is een belangrijk herkenningspunt binnen de wijk Woenderskamp. Het nieuwe winkelgebied Hart van de Waalsprong, waar VanWonen mede aan ontwikkelt, gaat binnen enkele jaren geopend worden. Hier komt straks ruimte voor winkels, horeca en andere voorzieningen. Nu zijn er in de buurt al scholen en sportvoorzieningen en is een bushalte en station Nijmegen Lent op wandelafstand. In 5 fietsminuten is het oude centrum van Nijmegen te bereiken.

Een stad voor iedereen
Met de realisatie van Soetegaerde zorgt VanWonen samen met haar partners voor het maken van een stad voor iedereen. Vanuit een visie op het gebied, in samenwerking met betrokken partijen en klanten, zorgen we voor een aantrekkelijke en diverse stad. Waar we letterlijk ruimte geven aan wonen en beleven. Toekomstige bewoners van de huurwoningen kunnen mogelijk vanaf het 1e kwartaal van 2021 hun nieuwe woning betrekken. De verwachting is dat de overige woningen in het tweede kwartaal van volgend jaar gereed zijn. De realisatie is in handen van Reinbouw B.V.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?