Groot Handelsgebouw ontvangt ‘1,5 meter-proof’ certificaat

0

Het Groot Handelsgebouw in Rotterdam heeft als een van de eerste gebouwen in Nederland het certificaat Anderhalve Meter Veilig Kantoor ontvangen van certificeringsinstelling SKG-IKOB en duurzaamheidsadviesbureau CFP Green Buildings. Dat betekent dat alle algemene ruimtes en gedeelde werkplekken in het gebouw zo zijn ingericht dat te allen tijde anderhalve meter afstand kan worden gehouden.

Het Groot Handelsgebouw, een rijksmonument van 120.000 vierkante meter, is één van de grootste multifunctionele gebouwen van Nederland. In het gebouw bevinden zich onder andere gemeenschappelijke ruimtes, individuele kantoren, cafés en restaurants, winkels en andere faciliteiten zoals een sportschool en kinderdagverblijf.

Om de veiligheid en het welzijn van medewerkers, huurders en bezoekers te waarborgen, zijn in het Groot Handelsgebouw verschillende maatregelen genomen, gebaseerd op de voorschriften van het RIVM. Zo zijn in het gebouw looproutes aangeduid, geeft markering de afstandseisen weer, is de capaciteit van de liften sterk gereduceerd en geldt in galerijen en trappenhuizen eenrichtingsverkeer. Ook zijn schoonmaakprocedures uitgebreid, worden alle gangbare oppervlakken regelmatig ontsmet en is bij elke ingang desinfecterende handgel beschikbaar.

Eigenaar van het Groot Handelsgebouw is vastgoedinvesteerder en -manager Jamestown. Als eigenaar van multifunctionele gebouwen over de hele wereld, begon Jamestown al in januari met het voorbereiden van zijn COVID-19-aanpak. Het implementeerde eigen calamiteitenplannen voor zijn wereldwijde activiteiten en richtte een task force op om bredere assistentie te bieden aan zijn panden. Jamestown lanceerde een online handleiding om zijn MKB-huurders te informeren over behoud van bedrijfsactiviteiten, financiering en ondersteuning bij het veilig heropenen in tijden van het coronavirus.

Met een focus op design heeft vastgoedbedrijf Jamestown als missie om iconische panden te transformeren naar innovatiehubs en gemeenschapscentra. Het heeft zowel retailprojecten en projecten voor de lokale gemeenschap als multifunctionele projecten in de portefeuille, waaronder Chelsea Market en Industry City in New York, Ghirardelli Square in San Francisco, Ponce City Market in Atlanta, en The Innovation and Design Building in Boston.

Over Jamestown
Jamestown LP is opgericht in 1983 als een investerings- en managementbedrijf gericht op renderend vastgoed in de Verenigde Staten. Jamestown heeft wereldwijd ongeveer 450 mensen in dienst met hoofdkantoren in Atlanta en Keulen. Jamestown heeft vestigingen in Amsterdam, Bogotá, Boston, Los Angeles, New York en San Francisco. Naast de gebruikelijke activiteiten van een vastgoedbedrijf, beschikt Jamestown over interne expertise die waarde toevoegt aan alle aspecten van de vastgoedbusiness. Jamestown heeft binnen de eigen organisatie experts op het gebied van onder meer projectontwikkeling en bouw, architectuur en design, duurzaamheid en winkelverhuur. Zie ook www.jamestownlp.com.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?