260 betaalbare en duurzame studioappartementen voor starters in Delft

0

De gemeente Delft en VORM hebben de vervolgovereenkomst voor de ontwikkeling van de tweede fase in het project AH-locatie aan de Martinus Nijhofflaan in Delft getekend. Hiermee is de gemeente in 2023 maar liefst 260 betaalbare studioappartementen rijker. Een project waarbij duurzaamheid, betaalbaarheid en een prettige leefomgeving voor starters in Delft centraal staan.


Het project Martinus Nijhofflaan bestaat uit 260 betaalbare studioappartementen. VORM realiseert zowel gereguleerde als middel dure huurwoningen, genaamd “Urban Living”. Met de bouw van dit complex wordt het initiatief afgerond waarover in 2011 al overeenstemming bereikt werd tussen gemeente en VORM. Een nieuw markant gebouw op een beeldbepalende plek aan het Delflandplein als belangrijk onderdeel van de revitalisatie van de Martinus Nijhofflaan in Delft.

Starters wijken uit
De gemeente Delft hecht belang aan het huisvesten van jonge mensen in haar eigen gemeente. Momenteel hebben starters het lastig om betaalbare woonruimte te vinden in Delft en omgeving. Daarnaast veranderen de woonbehoeftes van jonge mensen en biedt dit project de kans om gedeelde voorzieningen en gemixte functies aan te bieden, zoals: wonen, werken, gemeenschappelijke voorzieningen, gezamenlijke activiteiten en een comfortabele buitenruimte. “Aan de Martinus Nijhofflaan gaan de starters deze mix straks vinden. Het nieuwe complex beschikt over extra faciliteiten op het gebied van wonen, recreëren en werken”, vertelt Niek Smook, Projectontwikkelaar bij VORM. Martina Huijsmans, wethouder ruimtelijke ordening, vult aan: “Dit project helpt ons vorm te geven aan de toekomst van het stedelijk wonen en leven. We werken gezamenlijk aan slim ruimtegebruik, inclusiviteit en collectiviteit, duurzaamheid en betaalbaarheid.”

Zo kunnen de bewoners straks gebruikmaken van een centrale huiskamer voor ontmoetingen, werk of andere activiteiten. Tevens realiseert VORM een centrale Wasserette. Daarnaast zal een groot deel van de dagen een huismeester aanwezig is. Door deze gemeenschappelijke voorzieningen kan ruimte worden bespaard in de woningen. Ook de buitenruimte krijgt een impuls, met een groen dakterras op de negende en dertiende verdieping, beschikbaar voor alle bewoners. “Zo creëren we een prettige leefomgeving waar de toekomstige bewoners comfortabel en gelukkig kunnen wonen”, stelt Niek Smook.

Betaalbaar & duurzaam, met behoud van kwaliteit
VORM staat voor betaalbare, duurzame woningen met behoud van kwaliteit. De woningen in het nieuwe wooncomplex worden volledig afgewerkt, inclusief vloer- en wandafwerking en een luxe inbouwkeuken. Ook wordt iedere woning voorzien van vloerverwarming en een WTW-installatie. Bovendien is het bezit van een auto straks niet meer noodzakelijk, dankzij de inzet van elektrische deelauto’s. Fietsen wordt gestimuleerd, met een ruime stalling voor alle bewoners én bezoekers.

Actieplan middenhuur 2019
De gemeente Delft en VORM werkten nauw samen in de totstandkoming van het project. Zo zijn er met de gemeente afspraken gemaakt over de betaalbaarheid van huurwoningen. Dit is vastgelegd op basis van het Actieplan middenhuur 2019 van de gemeente Delft. Op termijn (2030) streeft de gemeente Delft naar een woningvoorraad die voor 13% bestaat uit middeldure huurwoningen.

VORM verwacht in mei 2021 te starten met de bouw die circa twee jaar in beslag zal nemen.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?