ALLSAFE breidt uit met eerste vestiging in Friesland

0

Mini-opslag biedt Leeuwardense inwoners en ondernemers ruimte.

ALLSAFE Mini Opslag opent deze week zijn eerste vestiging in Friesland. In 2019 steeg de woningvoorraad in Leeuwarden met 1263 nieuwbouw- en omgebouwde woningen. Deze nieuwe huishoudens wonen vaak op een oppervlakte kleiner dan 50 vierkante meter en hebben behoefte aan ruimte buitenshuis. Het snelst groeiende mini-opslagbedrijf van Nederland springt in op deze ontwikkelingen.

Uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat het aantal huizen in de Friese hoofdstad met een oppervlakte kleiner dan 50 vierkante meter de afgelopen zeven jaar steeg met bijna 36 procent. Gemiddeld wonen Leeuwardenaren op zo’n 62 vierkante meter, minder dan het landelijk gemiddelde van 65 vierkante meter. Vermoedelijk komt dit door het grote aandeel alleenstaanden in de stad: van de ruim 50.000 huishoudens bestaat bijna de helft (47 procent) uit eenpersoonshuishoudens. Op dit gebrek aan ruimte speelt ALLSAFE in met zijn nieuwste vestiging aan de Tijnjedyk.

Extra schuurtje
“Al die huishoudens kunnen profiteren van extra opslagruimte in de nieuwe locatie van ruim 8000 vierkante meter. Wij worden de extra kast, zolder en het schuurtje buitenshuis”, stelt ALLSAFE-directeur Eric Stubbé. Niet alleen huishoudens hebben baat bij de nieuwe opslagvoorziening. Vanuit de Friese vestiging kan ALLSAFE vanaf nu ook zakelijke klanten optimaal bedienen. Dat is geen overbodige luxe, want de afgelopen vijf jaar kwamen er 3465 bedrijven bij in het gebied waarmee het totale aantal steeg met 55 procent.

Een kwart van de in Leeuwarden gevestigde bedrijven valt in de categorie ‘horeca en handel’, zoals webwinkels en groothandels, beide belangrijke doelgroepen voor de ruimtegever. “Wij merken dat steeds meer webwinkeleigenaren onze vestigingen als hub gebruiken”, constateert Stubbé. “Zij kunnen hun voorraden veilig bij deze nieuwe ALLSAFE-vestiging in ontvangst laten nemen, op- en overslaan.” Ook vanwege de centrale ligging en nabijheid van de snelweg verwacht de ruimtegever dat de zakelijk markt veelvuldig gebruik zal maken van de opslagunits.

Friese meren
Voor de eerste vestiging in de provincie is gekozen voor een centrale ligging vlak bij de N31 en N355. “Omdat onze klanten graag makkelijk en snel bij hun spullen willen komen, hebben we gekozen voor de locatie aan de Tijnjedyk. De units zijn dus goed aan te rijden en dankzij de centrale ligging voor iedereen in Leeuwarden en omstreken goed bereikbaar”, aldus Stubbé. Om de nieuwe vestiging te realiseren investeerde ALLSAFE 6 miljoen euro in de verbouwing van het pand waar voorheen de Initial Hokatex Wasserij was gevestigd.

Het type spullen dat wordt opgeslagen is afhankelijk van de regio en daardoor zeer uiteenlopend, merkt Stubbé. “Door de nabijgelegen Waddenzee en de Friese meren kunnen we ons voorstellen dat veel mensen een unit willen huren om hun watersportmaterialen op te slaan. Die trend zien we ook bij andere vestigingen die aan het water liggen.”

Over ALLSAFE
ALLSAFE werd in 1999 opgericht door Eric Stubbé en is de oudste onderneming in Nederland die met opslag buitenshuis extra ruimte creëert voor bedrijven en particulieren. ALLSAFE Mini Opslag heeft inmiddels 36 vestigingen en daar komen er in het komende jaar nog circa 10 bij. Het bedrijf groeit in de komende drie jaar naar zeventig vestigingen en loopt voorop met innovatie.

ALLSAFE introduceerde tevens mrBOX, een innovatieve dienst die het makkelijk maakt om je spullen op te bergen, te organiseren en terug te vinden. Klanten hebben via een speciale app eenvoudig overzicht over hun spullen en kunnen deze met één druk op de knop thuis laten bezorgen en weer laten ophalen. ALLSAFE heeft sinds 2018 een meerderheidsbelang in Bandenthuis.nl, de marktleider in mobiele bandenservice. Bandenthuis biedt montagediensten op locatie en levert ruim 40.000 verschillende merkbanden tegen groothandelprijzen. Hierdoor kunnen alle particuliere en zakelijke klanten nu voor de deur hun banden laten wisselen en desgewenst bij ALLSAFE laten opslaan. ALLSAFE geeft eigenaren van oldtimers en supercars ook een opslagmogelijkheid om hun waardevolle bezit op te slaan in speciale engine rooms, inclusief bijbehorende diensten zoals een haal- en brengservice.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?