Nassau Parc verkoopt monumentaal kantoorgebouw aan WoonHolland

0

Het pand aan de Nassaulaan 13-14 in Den Haag is in gebruik bij Business Center “Nassau Parc”. Nassau Parc werd bij het verkoopproces bijgestaan door Wouter Kooijman van WMK Vastgoed BV. Ontwikkelaar WoonHolland heeft het monument als beleggingsobject gekocht en zal zelf hier ook haar intrek nemen. Buren NV heeft de eigendomsoverdracht verzorgd.

Bijzonder vastgoed
Het uit 1845 gedateerde monumentale pand heeft een bruto verhuurbaar oppervlak van ca. 2.100 m² en 18 parkeerplaatsen. Het kantoorgebouw bestaat uit twee geschakelde panden en is gelegen op één van de meest prestigieuze (kantoor)locaties van Den Haag grenzend aan de Internationale Zone.

Directeur van WoonHolland Maurits Telgenkamp: “Wij richten ons met name op het (her)ontwikkelen en transformeren van verouderde kantoorgebouwen, monumentale panden en historische rijksmonumentale objecten. Dit gebouw past bij de visie van WoonHolland”

Een rijke geschiedenis
Het kantoorgebouw heeft een rijke geschiedenis. Het gebouw is gebouwd omstreeks 1850 in opdracht van Koning Willem II. Direct gelegen naast de toenmalige Koninklijke Manege en is in gebruik geweest door officieren van het hof. De Tudorstijl van de Nassaulaan is als beschermd stadsgezicht kenmerkend voor Den Haag en is hiermee uniek in Nederland. Er zijn vele originele details in het pand behouden.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?