JLL begeleidt realisatie nieuw hoofdkantoor McDonald’s

0

McDonald’s verhuist zijn Nederlandse hoofdkantoor van Amsterdam naar het centrum van Utrecht. JLL begeleidt de realisatie van de nieuwe hoofdvestiging in het gebouw Central Park, dat op dit moment nog in aanbouw is.

McDonald’s heeft de dertiende en veertiende verdieping gehuurd in Central Park en verwacht in het eerste kwartaal van 2022 de deuren te openen. Het hoofdkantoor van het bedrijf is nu nog gevestigd in Amsterdam.

Bereikbaarheid
De stap naar de nieuwbouwlocatie in Utrecht betekent voor McDonald’s in verschillende opzichten een stap vooruit. De locatie pal naast Utrecht Centraal is zeer goed bereikbaar en centraal gelegen in Nederland. Dat is niet alleen van belang voor de 120 medewerkers in het hoofdkantoor zelf, maar ook voor de franchisenemers die het hoofdkantoor veelvuldig bezoeken. Daarnaast is het een grote stap vooruit in kwaliteit en duurzaamheid.

De nieuwe kantoortoren Central Park wordt op dit moment gerealiseerd tussen het stadskantoor en de woontoren aan de Van Sijpesteijnkade. Bij voltooiing is het een belangrijke nieuwe blikvanger van het Utrechtse stationsgebied. Het 90 meter hoge gebouw krijgt op 45 meter hoogte een transparante verdieping, een groene ruimte die het gebouw opdeelt in twee delen. Het nieuwe hoofdkantoor van McDonald’s bevindt zich straks pal boven dit groene ‘stadspark’.

Ontwerp
McDonald’s heeft JLL gevraagd om het interieurontwerp en het werkplekconcept voor het nieuwe hoofdkantoor te verzorgen. Ook tekent de vastgoedadviseur voor het project- en sitemanagement tijdens de bouw. Het nieuwe hoofdkantoor moet de kernwaarden van McDonald’s integreren en uitstralen: kwaliteit, beleving, duurzaamheid en de drang om zich te blijven verbeteren staan daarbij voorop.

Jochem Wagemaker, Head of Project & Development Services bij JLL Nederland: ‘Het nieuwe hoofdkantoor wordt een plek waar mensen kunnen samenkomen en samenwerken. Dat betekent ook dat het een plek moet zijn waar franchisenemers zich kunnen laten informeren en inspireren. Een echt thuis voor McDonald’s.’

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?