Start bouw 80 appartementen ‘De Boezem’ te Rotterdam

0

Waaijer Projectrealisatie ontwikkelde in samenwerking met Camelot Real Estate 80 vrije sector huurappartementen aan de Boezemweg in het centrum van Rotterdam. Het markante gebouw ‘De Boezem’ is een ontwerp van architectenbureau de Zwarte Hond met stijlkenmerken uit de wederopbouwarchitectuur, passend voor dit gebied van nationaal belang.

Tot 2007 was op deze locatie nog een school van De Koninklijke Amman Stichting gevestigd, een voorloper van de Koninklijke Aurisgroep. In 2016 heeft Waaijer Projectrealisatie op deze plek een nieuw hoofdkantoor en audiologisch centrum ontwikkeld en opgeleverd aan de Koninklijke Aurisgroep. Met de ontwikkeling van ‘De Boezem’ wordt ook op dit laatste deel van het braakliggende terrein weer een waardevolle invulling gerealiseerd.

Maikel Ruhl, partner bij Waaijer Projectrealisatie: ”De locatie grenst aan het Oostplein en markeert de entree naar het centrum van Rotterdam. Met deze ontwikkeling wordt voorzien in de sterke vraag naar (middensegment) huurwoningen. De hoogwaardige architectuur zal de entree naar het centrum en de identiteit van dit gebied een sterke impuls geven.”

Camelot Real Estate gaat de verhuur en het beheer van de panden verzorgen. De 80 appartementen zullen naar verwachting snel verhuurd zijn. Dit gezien de grote vraag naar woonruimte in de de stad en de gunstige ligging van het pand. De appartementen hebben een oppervlakte van circa 60 m² tot 130 m² en één of meerdere slaapkamers. Doordat de woningen volledig gemeubileerd en gestoffeerd worden opgeleverd zijn ze bijzonder geschikt voor (samenwonende) mensen die tijdelijk (short-stay) hoogwaardige woonruimte zoeken. Bijvoorbeeld na de verkoop van een huis, na een scheiding, met tijdelijk werk, als starter of als expat.

Maandag 22 juni 2020 is de omgevingsvergunning onherroepelijk geworden, De start van de bouw volgt in het derde kwartaal van 2020 en het gebouw zal in het tweede kwartaal van 2022 opgeleverd worden. Meer informatie is te vinden op www.hurenindeboezem.nl.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?