Kantoorgebouw Ringpark wordt herontwikkeld tot nieuwe hotspot

0

Werk en ontspanning komen samen in Rembrandt Park.

Internationaal investeerder, ontwikkelaar en asset manager Round Hill Capital start samen met vastgoedontwikkelaar Boelens de Gruyter in oktober met de herontwikkeling van het Ringpark-gebouw in Amsterdam-West, dat daarna hernoemd wordt tot Rembrandt Park. Deze nieuwe bestemming tussen het Rembrandtpark en de ring A10 van circa 24.000 vierkante meter biedt naast hoogwaardige kantoorruimte ook ruimte om te ontspannen in een koffiebar, restaurants, sportschool en op het terras aan het water. Rembrandt Park wordt in het eerste kwartaal van 2022 opgeleverd.

Op het huidige gebouw van tien verdiepingen worden twee uit glas opgetrokken verdiepingen gebouwd, samen goed voor circa 2.500 vierkante meter kantoorruimte met natuurlijk lichtinval en uitzicht over de stad. Het paviljoen met uitzicht op het water en groen wordt opnieuw opgebouwd met gebruik van veel glas, waardoor de gebruiker het gevoel krijgt ín het park te zitten. Op de begane grond van het paviljoen komt een restaurant dat voor iedereen toegankelijk is met een groot terras aan het water. Rembrandt Park maakt de verbinding met het park met een doorgang onder het gebouw en een brug over het water het park in. Naast een plek waar bedrijven zich thuis voelen moet Rembrandt Park ook een plek worden waar inwoners van Amsterdam kunnen ontsnappen aan de drukte van de stad.

Nieuwe bestemming
Met de herontwikkeling van het robuuste kantoorgebouw uit de jaren 60 en aansluitend de toevoeging van nog twee gebouwen op het terrein, wordt Rembrandt Park een nieuwe levendige bestemming in Amsterdam.

“Het is nu een plek waar enkel bestemmingsverkeer komt”, aldus Maarten de Gruyter van Boelens de Gruyter. “Met Rembrandt Park willen we nieuw leven blazen in deze groene locatie binnen de ring en een toevoeging zijn voor de buurt en de stad met de verschillende faciliteiten die het straks te bieden heeft. Het kantoor biedt voor elk type bedrijf een ideale werkplek, van start-ups tot multinationals.”

De Gruyter: “Door ook mogelijkheden voor co-working te bieden kunnen huurders elkaar inspireren en met elkaar samenwerken. Bovendien is het gebouw toekomstbestendig: als ze de fase van start-up of scale-up ontgroeid zijn kunnen ze gewoon blijven.” Gemeenschappelijke ruimtes op de begane grond moeten ervoor gaan zorgen dat mensen samen komen en de synergie met elkaar gaan opzoeken. Het creëren van een sportfaciliteit, een koffiebar en een restaurant biedt werknemers dat extra’s, een plek om elkaar te ontmoeten.

Uitstekend bereikbaar
Het Britse Round Hill Capital en Boelens de Gruyter verwierven het gebouw een jaar geleden. Het kantoorgebouw ligt aan de Nachtwachtlaan op een perceel van 11.000 vierkante meter en kijkt uit op het Rembrandtpark, het een-na-grootste stadspark van Amsterdam. Door de ligging aan de A10 is het complex uitstekend bereikbaar met de auto. Het centrum van Amsterdam en Schiphol zijn snel te bereiken met het openbaar vervoer vanaf het nabij gelegen station Amsterdam Lelylaan.

Rembrandt Park ligt op de grens van Oud-West en Nieuw-West en biedt een goede vestigingslocatie voor bedrijven die op zoek zijn naar een eigentijds, levendig en hoogwaardig kantoor. Het groene karakter van de omgeving wordt doorgetrokken in het gebouw en zal met een BREEAM Excellent certificaat compleet zijn. Vastgoedadviseurs CBRE en JLL begeleiden Boelens de Gruyter en Round Hill Capital in de verhuur. Kijk voor meer informatie op www.rembrandt-park.com.

Over Round Hill Capital
Round Hill Capital is een vooraanstaande wereldwijde in vastgoed gespecialiseerde investeerder, ontwikkelaar en asset manager. Sinds de oprichting in 2002 heeft Round Hill Capital o.a. meer dan 110.000 (studenten)woningen gekocht, gebouwd en beheerd. Round Hill integreert meerdere strategieën zoals de acquisitie van bestaande objecten en het ontwikkelen van nieuwe objecten voor een specifieke functie door het herpositioneren van assets. Round Hill Capital heeft tevens een trackrecord op het gebied van risicodragende rendementen en investeert in en beheert vastgoed voor verschillende wereldwijd toonaangevende instellingen en particuliere investeerders. Meer informatie over Round Hill Capital is beschikbaar op: www.roundhillcapital.com.

Over Boelens de Gruyter
Vastgoedontwikkelaar Boelens de Gruyter is specialist in binnenstedelijke herontwikkeling. Boelens de Gruyter vindt het een uitdaging om bestaande gebouwen te transformeren om ze een duurzame nieuwe toekomst te geven. Maar ook om bestaande binnenstedelijke gebieden te herontwikkelen tot een compleet nieuwe bestemming. Voorbeelden zijn de succesvolle transformaties van de Parooltoren en Trouwgebouw aan de Amsterdamse Wibautstraat en de herontwikkelingen van de voormalige KPN-gebouwen in Den Bosch en Venlo naar respectievelijk nieuwe woon-/werk- en museum-/werk-bestemmingen. Boelens de Gruyter is ook partner in de transformatie van de Kanaalzone in Utrecht waar bedrijfsterreinen de komende jaren worden herontwikkeld tot de nieuwe groene stadswijk Merwede.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?