Cofinimmo verwerft een zorgcomplex in Nederland

0

De groep Cofinimmo (Euronext Brussels: COFB) heeft het zorgcomplex ‘Residentie Moermont’ te Bergen op Zoom (NL) verworven voor 46 miljoen EUR.

Jean-Pierre Hanin, CEO van Cofinimmo: “Wij blijven onze zorgvastgoedportefeuille in Nederland uitbreiden met hoogkwalitatieve en duurzame gebouwen. Deze portefeuille met een waarde van bijna 350 miljoen EUR telt vandaag meer dan 40 panden binnen een uitgebreid zorgspectrum. Bovendien is ruim 80% ervan houder van een energielabel van minimum niveau B. De verwerving van Residentie Moermont met een energielabel van niveau A past bijgevolg perfect binnen deze ‘best-in-class’ portefeuille. Bovendien kunnen wij voortaan een professionele, gerenommeerde zorgorganisatie als Stichting tanteLouise tot onze partners rekenen.”

De site
Residentie Moermont ligt aan de rand van Bergen op Zoom, in de nabijheid van buurtwinkels en parken. Het is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Bergen op Zoom, een historische stad met bijna 70.000 inwoners ligt in de provincie Noord-Brabant, in het grensgebied van Zeeland en België.

Het gebouw dateert van 2010 en geniet een energielabel A. Het biedt meer dan 220 zorgeenheden, verspreid over een bovengrondse oppervlakte van meer dan 16.000 m². Het betreft een flexibele herindeelbare constructie die verwarmd wordt met een warmte- en koudeopslaginstallatie (WKO). Centraal in het gebouw bevinden zich o.a. ook een restaurant, een kapsalon, een kleine winkel, een internetcafé en een bioscoop.

In het intramuraal (1) zorgcomplex wordt zorg kleinschalig en persoonlijk geboden met name aan ouderen met een somatische en/of psychogeriatrische achtergrond. Bovendien is er eveneens dagopvang voorzien.

De verrichting
Cofinimmo verwierf het zorgcomplex ‘Residentie Moermont’ via haar dochteronderneming Superstone 2 NV voor 46 miljoen EUR. Het gebouw is verhuurd aan Stichting tanteLouise via een ‘dubbel netto’ (2) overeenkomst met een resterende looptijd van 14 jaar. De huurprijs wordt geïndexeerd volgens de Nederlandse consumentenprijsindex. Het brutohuurrendement bedraagt circa 5%.

De huurder
Stichting tanteLouise is, met 17 woonzorglocaties in de regio West-Brabant, een belangrijke regionale speler. De organisatie behoort op het gebied van innovatie en vernieuwing tot de toonaangevende zorginstellingen in Nederland, gespecialiseerd in ouderenzorg. De stichting telt ruim 2.500 professionele medewerkers en vrijwilligers die instaan voor intramurale zorg aan meer dan 1.150 cliënten, dagbesteding aan meer dan 400 cliënten en specialistische thuiszorg.

(1) Komt overeen met de Belgische term woonzorgcentrum.
(2) De eigenaar staat hoofdzakelijk in voor de onderhoudskosten van het dak en de structuur van het gebouw.

Over Cofinimmo:
Al meer dan 35 jaar verwerft, ontwikkelt en beheert Cofinimmo huurvastgoed. De vennootschap bezit een portefeuille die verspreid is over België, Frankrijk, Nederland, Duitsland en Spanje, met een waarde van ongeveer 4,5 miljard EUR. Met aandacht voor maatschappelijke evoluties, heeft Cofinimmo de missie om hoogwaardige zorg-, leef- en werkomgevingen ter beschikking te stellen van haar partners-huurders, waar de gebruikers rechtstreeks voordeel uit halen. ‘Caring, Living and Working – Together in Real Estate’ is de uitdrukking van deze missie. Dankzij haar expertise heeft Cofinimmo een zorgvastgoedportefeuille van ongeveer 2,5 miljard EUR opgebouwd in Europa.

Als onafhankelijke vennootschap die de striktste normen inzake corporate governance en duurzaamheid toepast, biedt Cofinimmo diensten aan haar huurders aan en beheert zij haar portefeuille via een team van ongeveer 130 medewerkers te Brussel, Parijs, Breda en Frankfurt.

Cofinimmo is genoteerd op Euronext Brussels (BEL20) en geniet het REIT-stelsel in België (GVV), in Frankrijk (SIIC) en in Nederland (FBI). Haar activiteiten worden gecontroleerd door de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA), de Belgische toezichthouder.

Op 30.06.2020 bedroeg de totale beurskapitalisatie van Cofinimmo ongeveer 3,3 miljard EUR. De vennootschap past een investeringsbeleid toe dat gericht is op het aanbieden van een maatschappelijk verantwoorde langetermijninvestering met laag risico die een regelmatig, voorspelbaar en groeiend dividend genereert.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?