5 politiebureaus onder de virtuele hamer

0

Altijd al in een politiebureau willen wonen, eentje herontwikkelen of transformeren naar een nieuwe bestemming? Dat kan weer.

In opdracht van de Nationale Politie worden 5 voormalige politiebureaus online geveild op het platform van BOG Auctions. De betreffende politiebureaus en grond liggen in de provincies Friesland, Limburg, Noord- en Zuid-Holland. Bezichtiging is mogelijk, hiervoor zijn meerdere kijkdagen ingepland. De online veilingen zijn op 17 september 2020.

De verkoop is het gevolg van een wederkerende nationale tender die door de Politie is uitgeschreven. De huidige verkoop van objecten uit de tender worden begeleid door vier makelaarskantoren: Cushman & Wakefield, Redept Cresa, MVGM Bedrijfsmakelaars en Van Splunter Real Estate, welke elk één of meerdere objecten hebben. Notariskantoor Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn uit Den Haag is aangesteld als projectnotaris voor deze portefeuille.

Het is niet voor het eerst dat de Politie de online veiling inzet voor de verkoop van haar vastgoed. Al ruim 60 politiebureaus werden eerder op deze transparante manier verkocht in de afgelopen paar jaar. Een terugkerend succes dus.

Richard Dieteren van veilinghuis BOG Auctions geeft toelichting hierop: “Van enige gedwongenheid is hier natuurlijk geen sprake. Overheidsinstanties als gemeenten, provincies maar dus ook de Politie willen bij voorkeur het afstoten van vastgoed altijd open en transparant aan de markt aanbieden. Een online veiling leent zich hier bijzonder goed voor, zo wordt een breder publiek aangetrokken en een eerlijke prijs gerealiseerd. Door deze objecten, vaak met een hoge herontwikkelingspotentie, lang online te hebben kunnen geïnteresseerden partijen zich goed inlezen en hun huiswerk doen. Ook kunnen ze de objecten uitgebreid bekijken.”

Bezichtiging
Meerdere kijkdagen en tijdstippen zijn gepland voor de bezichtiging. Meer informatie over de veilingen en (het aanmelden voor) de kijkdagen is te vinden op: https://www.bog-auctions.com/politie

Veilingen
De online veilingen zijn op 17 september 2020 op het platform van BOG Auctions. Voor meer informatie: https://www.bog-auctions.com/politie

Onderhandse bieding
Het is mogelijk om tot en met 16 september 2020 om 17:00 uur een onderhandse bieding uit te brengen bij de projectnotaris. Deze onderhandse biedingen worden pas de dag na de veiling geopend om de transparantie te waarborgen.

Bieden
Om te kunnen bieden dient een geïnteresseerde partij zich te registreren op de website van BOG Auctions en zich te legaliseren bij een notaris. Indien iemand uiteindelijk de hoogste bieder is, moet deze wel rekening houden met de wet Bibob, WWFT en bijhorende integriteitsonderzoeken.
Voor uitgebreide informatie over de panden kunt u contact opnemen met makelaarskantoren of met BOG Auctions.

Over BOG Auctions
BOG Auctions is een onafhankelijk veilingplatform voor het online veilen van commercieel vastgoed. Het platform wordt maandelijks bezocht door 55.000 online bezoekers, heeft 7.000 geregistreerde klanten die ruim 600 biedingen per maand plaatsen. Tevens heeft BOG Auctions samen met haar internationale zusterbedrijven een groot internationaal bereik.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?