Daelmans Vastgoed neemt portefeuille met 399 woningen over van Achmea Dutch Residential Fund

0

Daelmans Vastgoed heeft een omvangrijke woningportefeuille aangekocht van het Achmea Dutch Residential Fund van Syntrus Achmea Real Estate & Finance. In totaal gaat het om 399 woningen, waaronder zowel eengezinswoningen als meergezinswoningen. De woningen en appartementencomplexen zijn gebouwd tussen 1970 en 2008 en liggen geografisch verspreid over 18 locaties in Nederland, waaronder Son en Breugel, Beilen, Sneek, Nijverdal en Weert. Meer dan 90% van de woningen beschikt over een energielabel C of hoger. Savills trad namens de verkopende partij op als adviseur.

Deze aankoop, van ruim 91 miljoen euro, betekent voor Daelmans Vastgoed een forse uitbreiding van haar portefeuille en groeit daarmee richting 3000 eenheden. Het Achmea Dutch Residential Fund gebruikt de opbrengt voor nieuwe investeringen in sterke woningmarktgebieden en verdere verduurzaming van de bestaande portefeuille.

Veel potentie
“De aangekochte woningen en appartementen zijn jong, goed onderhouden en liggen geografisch prima verspreid”, zegt Ellen Daelmans (Directeur Daelmans Vastgoed). “Het merendeel is bovendien levensloopbestendig en heeft een gunstig energielabel. Daarnaast zijn de complexen onaangebroken. Dit biedt ons volop mogelijkheden voor huur- en productoptimalisatie. Bij Daelmans werken we voortdurend aan de ontwikkeling van onze beleggingsportefeuille, waarbij onze focus ligt op eengezinswoningen en appartementen. Deze toevoeging aan onze portefeuille past perfect binnen onze visie op vastgoed.”

Ronald Koemans, Associate Director Residential Investment bij Savills in Nederland, licht toe: “De start van het marketing traject viel samen met de aankondiging van de ‘intelligente lockdown’. Ondanks deze ongekende omstandigheden kon de portefeuille rekenen op grote aandacht van zowel binnen- als buitenlandse vastgoedinvesteerders. We zijn daarom erg blij dat wij wederom een zeer soepele transactie tussen Syntrus Achmea en Daelmans hebben kunnen realiseren.”

Over Daelmans Vastgoed
Daelmans Vastgoed is een familiebedrijf dat al ruim 35 jaar actief is in beleggen in vastgoed. Dat gebeurt met veel respect voor gebouwen, woningen en huurders. Alle specialistische disciplines voor vastgoedbeheer heeft Daelmans in eigen huis.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?