Aan de Stegge Twello realiseert nieuwbouw Royal Smilde Bakery Edam

0

Onlangs heeft Aan de Stegge Twello overeenstemming bereikt met Royal Smilde Bakery voor de turnkey realisatie van een nieuw hoofdkantoor met productiehal aan de Hamerstraat in Edam. In week 40 wordt gestart met de bouw.

Behoefte aan nieuwbouw
Royal Smilde Bakery levert een breed scala aan bake-off bakkerijsnacks, fill-off halffabrikaten en bakmixen aan ambachtelijke bakkers, retailers, foodservice professionals, industriële klanten en consumenten. Dit doen ze met drie productielocaties in Nederland en meerdere internationale verkooporganisaties. Royal Smilde Bakery wenste haar productiecapaciteit op de locatie in Edam te vernieuwen en uit te breiden.

Selectieprocedure
De opdracht werd aan Aan de Stegge Twello gegund na een selectieprocedure in concurrentie met twee andere bouwbedrijven. Royal Smilde Bakery koos voor Aan de Stegge Twello vanwege het verloop van het voortraject.

“Aan de Stegge heeft een mooi voorstel neergelegd wat aansloot bij onze wensen. Gedurende de engineeringsfase hebben we goed samengewerkt om te komen tot een mooi resultaat wat nu in uitvoering kan”, aldus Royal Smilde Bakery.

Het nieuwbouwplan is gebaseerd op het Plan van Eisen van Royal Smilde Bakery. Daaromheen ontwikkeld en ontwierp Aan de Stegge Twello een compleet bedrijfsgebouw bestaande uit een productiedeel en een nieuw kantoor.

Turnkey bouwplan
Het plan bestaat uit 1.325 m² kantoorruimte en 4.500 m² bedrijfsruimte (productie, opslag en techniek). Het kantoorgedeelte wordt energieneutraal gebouwd. Om ruimte te maken worden enkele bestaande opstallen op het terrein gesloopt. Op deze manier wordt de huisvesting aanzienlijk uitgebreid. Aan de Stegge Twello is daarbij verantwoordelijk voor zowel de sloop, nieuwbouw als aanpassing van het bestaande bedrijfsgebouw. De bouwtijd van het totale project bedraagt 45 weken.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?