M7 Real Estate verkoopt supermarkt in Burgh-Haamstede

0

Begin deze maand heeft een particuliere belegger een aansprekende supermarktlocatie in de populaire dorpskern van Burgh-Haamstede overgenomen van M7 Real Estate uit Amsterdam. WP Retail Invest en FFT Notarissen traden bij de transactie op als adviseurs van de koper. De verkopende partij liet zich bijgestaan door Loyens & Loeff.

Het winkelpand dateert uit 1994 en omvat een winkelruimte (circa 1.050 m² bvo) met magazijn en kantoorruimte. Het pand is gunstig gelegen op een perceel van circa 1.400 m² aan de Noordstraat, midden in het oude centrum van Haamstede. Klanten kunnen gratis parkeren op het openbare parkeerterrein Kriekemeet, gelegen tegenover de achteringang van de supermarkt. Tot begin 2021 wordt het winkelpand gehuurd door SPAR. Na het vertrek van deze supermarkt zal het door de nieuwe eigenaar geschikt worden gemaakt voor een andere huurder.

SPAR is momenteel de enige supermarkt in het oude centrum van Haamstede. De andere supermarkt van het Zeeuwse dorp bevindt zich op circa 1 kilometer afstand in de oude dorpskern van Burgh. Dit betreft een Albert Heijn, die vorig jaar werd vernieuwd en uitgebreid naar circa 2.300 m2 en samen met de twee andere winkelformules – Etos en Gall & Gall – Market Plaza Burgh-Haamstede vormt.

Over WP Retail Invest (WPRI)
WP Retail Invest (WPRI)– opgericht in 2012 – is een samenwerkingsverband van vastgoedondernemers die hun sporen in het (her)ontwikkelen van winkelvastgoed ruimschoots hebben verdiend. WPRI richt zich op het herontwikkelen van (gedateerde) buurt- en wijkwinkelcentra en andere winkellocaties. Bij de herontwikkeling wordt gestreefd naar het creëren van bruisende boodschappencentra waar winkels en ondersteunende horeca samen met wijkverzorgende voorzieningen het hart van de wijk vormen en zich duurzaam in de lokale samenleving verankert.

Share.

Comments are closed.