KKR neemt Roompot Group van PAI Partners over

0

De toonaangevende wereldwijde investeringsmaatschappij KKR kondigt vandaag aan een akkoord te hebben bereikt Roompot Group van het toonaangevende Europese private equity-bedrijf PAI Partners over te nemen. Roompot Group is een belangrijke aanbieder van vakantiewoningen in West-Europa en nummer een in Nederland. De transactie is onderhevig aan de gebruikelijke voorwaarden. De ondernemingsraad gaf al positief advies. Over de financiële voorwaarden communiceren de betrokken partijen niet.

Opgericht in 1965 in Zeeland (Nederland) heeft Roompot zich geleidelijk tot een toonaangevende aanbieder van vakantieparken in Europa ontwikkeld. Het bedrijf bezit en baat rechtstreeks 33 vakantieparken uit in Nederland, Duitsland en België en staat in voor de verhuur- en distributieactiviteiten van meer dan 100 parken waarmee het een exclusieve samenwerking heeft. De groep ontwikkelt, renoveert en richt ook vakantieparken en -woningen in.

Onder PAI investeerde Roompot aanzienlijk in de kwaliteitsverbetering en uitbreiding van zijn accommodaties en de opening van nieuwe parken. Verder ontwikkelde het een sterk digitaal marketing- en distributieplatform, vergrootte het in die periode ook zijn vastgoedportefeuille en kenden de omzet en EBITDA een groei met dubbele cijfers. Het bedrijf verwelkomt nu drie miljoen gasten en 13 miljoen overnachtingen per jaar, met een omzet van bijna 400 miljoen euro. Met Roompot in portefeuille bevestigde PAI zijn sterke reputatie dat het consumentenbedrijven wereldwijd in hun groei ondersteunt, waaronder recent B&B Hotels. In Nederland investeert PAI Partners momenteel in Wessanen, een toonaangevend Europees bedrijf in gezonde en duurzame voedingsmiddelen, en Refresco dat ’s werelds grootste bottelaar van dranken is.

KKR zal het huidige managementteam van Roompot blijven ondersteunen bij de verdere ontwikkeling van de groep tot een toonaangevende pan-Europese aanbieder en uitbater van vakantieparken. De structurele trend dat mensen dichterbij reizen is hierin een ondersteunde drijfveer. Met deze investering zet KKR zijn trackrecord voort in Nederland, waar het recent grote investeringen deed in Upfield (voorheen de Unilevers Spreads-activiteiten), Exact Software (een toonaangevende leverancier van boekhoudsoftware voor MKB) en Q-Park (een pan-Europese aanbieder van parkeerservices).

Jurgen van Cutsem, CEO van Roompot Group, zegt: “Bij deze verandering van eigenaar danken we PAI, dat sinds 2016 een grote ondersteunende partner voor ons team is geweest, en verwelkomen we KKR in de volgende stap die we met het bedrijf zetten. Zoals altijd zal onze focus liggen op het leveren van een geweldige service aan onze gasten en externe partners. We blijven een groeiende vraag zien van onze gasten en van onze zakelijke partners dankzij het toonaangevende platform dat we hebben gebouwd en dat een solide basis vormt voor het opschalen van het bedrijf, ook op internationaal niveau.”

Daan Knottenbelt, partner en hoofd van de Benelux regio bij KKR, zegt: “Roompot is al een leidende speler in de regio met een best-in-class managementteam en een sterk recent trackrecord. We zien een aanzienlijk groeipotentieel in de verdere sterke evolutie van de activiteiten van Roompot als ontwikkelaar van vakantieparken, de uitbreiding van de eigen activa en het aangaan van nieuwe zakelijke partnerschappen. KKR investeert in Roompot via zijn Core Investments-strategie, onze kapitaalpool voor langetermijnsinvesteringen. We kijken ernaar uit om de komende jaren met Jurgen en zijn team samen te werken.” Joerg Metzner, directeur bij KKR, voegt hieraan toe: “We waren al een tijdje op zoek naar een platform in de gefragmenteerde Europese markt van vakantieparken waarin we konden investeren. Onze steun in Roompot en zijn managementteam past perfect bij ons bredere investering in de recreatiemarkt. ”

Gaëlle d’Engremont, partner en hoofd Voeding en Consument bij PAI Partners zegt: “PAI heeft Roompot doorheen een spannende transformatie begeleid sinds 2016. De afgelopen vier jaar heeft Roompot zijn aanbod en zijn leidende positie in Nederlandse sector van vakantieparken aanzienlijk versterkt onder de leiding van Jurgen. We zijn verheugd dat KKR de sterke ambities van het team zal ondersteunen om dit succesvolle traject verder te zetten.”

KKR doet deze investering via zijn Core Investments-strategie, die kapitaal vertegenwoordigt dat gericht is op lange termijn kansen. De acquisitie van Exact Software in Nederland in 2019 maakt deel uit van de recente Europese investeringen via deze strategie.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?