Pensioenfonds PWRI verdubbelt mandaat in zorgvastgoedfonds van Syntrus Achmea

0

Pensioenfonds Werk en (re)Integratie (PWRI) gaat nog eens 30 miljoen euro beleggen in het Achmea Dutch Health Care Property Fund (ADHCPF), het zorgvastgoedfonds van Syntrus Achmea Real Estate & Finance. Daarmee komt het totale mandaat van PWRI in het fonds op ruim 60 miljoen euro.

“De zorgvastgoedmarkt heeft goede vooruitzichten. We zien daarin mogelijkheden om financieel rendement te behalen tegen een beperkt risico en tegelijkertijd een maatschappelijke meerwaarde te realiseren”, zegt Kees Bethlehem, bestuursvoorzitter PWRI. PWRI heeft een belegd vermogen van een kleine 10 miljard euro en verzorgt de pensioenen voor bijna 200.000 deelnemers.

“Het extra mandaat van PWRI bewijst het vertrouwen van institutionele beleggers in zorgvastgoed als asset class en in de strategie van ons zorgvastgoedfonds in het bijzonder”, zegt Daan van der Werf, director Investor Relations van Syntrus Achmea. “Zorgvastgoed is bij uitstek een categorie waarin beleggers impact kunnen realiseren met een goed financieel én maatschappelijk rendement.”

Inclusief het grotere mandaat van PWRI heeft het ADHCPF nu 123 miljoen euro beschikbaar voor bouwprojecten en nieuwe acquisities. De portefeuille omvatte ultimo het eerste kwartaal van dit jaar 539 miljoen euro (inclusief pijplijn). In de toonaangevende GRESB-benchmark werd het fonds vorig jaar voor de derde keer uitgeroepen tot het duurzaamste zorgvastgoedfonds ter wereld.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?