Slokker Vastgoed ontwikkelt Eiland 4 Rengerswetering

0

In aansluiting op de positieve besluitvorming in het voorjaar heeft burgemeester Melis van de Groep van de gemeente Bunschoten met Maarten van Gessel van Woningcorporatie Het Gooi en Omstreken en Arjan de Vries van Slokker Vastgoed een overeenkomst getekend voor de ontwikkeling van Eiland 4 van de nieuwbouwwijk Rengerswetering.

Met het tekenen van de overeenkomst neemt Slokker Vastgoed de ontwikkeling van Het Gooi en Omstreken over. Deze ontwikkeling betreft onder andere 36 appartementen, 27 rijwoningen, 14 rug-aan-rugwoningen en een supermarkt. Daarnaast zal Woningcorporatie Het Gooi en Omstreken 30 sociale huurappartementen en 22 zorgappartementen afnemen van Slokker Vastgoed.

Slokker Vastgoed is sinds 2018 betrokken bij de ontwikkeling van Eiland 4. Inmiddels is een groot deel van Rengerswetering gerealiseerd op de eerste drie eilanden. Het vierde eiland zal naast woningen ook voorzieningen bevatten: een openbaar park, een basisschool en de reeds genoemde supermarkt met daarnaast nog een horeca gerelateerde voorziening.

Ook projectwethouder Huig Van Barneveld is verheugd over het feit dat er werk gemaakt wordt van eiland 4. De vraag naar woningen is nog steeds groot en het woningbouwprogramma op dit eiland biedt kansen voor bijna alle doelgroepen.

Onderscheidend en modern
Eiland 4 wordt, vanwege het bijzondere karakter, zowel in programma als in de aanwezigheid van het park, een onderscheidend eiland. Ontwerp- en adviesbureau IMOSS heeft in het stedenbouwkundig ontwerp gezocht naar een creatieve verkaveling zodat de woningen optimaal van het park kunnen profiteren. Het park en de woongebieden worden verbonden door het park als ‘groene vingers’ het woongebied in te laten lopen. Deze stedenbouw vraagt daardoor ook een andere architectuur dan de reeds gerealiseerde eilanden. Verbinding met het park, duurzaamheid maar uiteraard ook verbinding met het dorp Bunschoten-Spakenburg zijn thema’s die in de architectuur terug zullen komen.

CoCo
Ook biedt het plan ruimte voor startersappartementen die volgens het concept CoCo by Slokker ontwikkeld zullen worden. CoCo is hét antwoord op de vraag naar compact, flexibel en betaalbaar wonen. Het zijn slim gebouwde en ingedeelde appartementen waarbij bewoners gemeen-schappelijke voorzieningen kunnen delen.
(Meer informatie, zie www.cocobyslokker.nl).

Architectenkeuze
SUM Architecten uit Hilversum – bekend met het ontwerpen van winkels in combinatie met woningen- is aangetrokken om het zogenaamde Entreegebouw te realiseren. In dit complex zal op de begane grond de supermarkt komen met daarboven de zorg- en sociale huurappartementen. Architectenbureau ZAAK VAN NN staat bekend om haar markante concepten en is verantwoordelijk voor het ontwerp van de woningen en appartementen verder op het Eiland.

Planning
Met het selecteren van de architecten is het startsein – om de verschillende onderdelen te ontwikkelen – gegeven. We verwachten na de zomer de omwonenden en belangstellenden te kunnen informeren over de ontwerpen. Begin volgend jaar is gepland de verkoop te starten.

Geïnteresseerden voor Eiland 4 kunnen zich nu reeds melden via info@slokkervastgoed.com.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?