Sectie5 bereikt overeenstemming met Jumbo en plaatst PV-panelen

0

Met Jumbo Vastgoed is overeenstemming bereikt over de huur van PV-installaties op vier locaties voor een periode van vijftien jaar. De in totaal 2.462 PV-panelen op deze eerste locaties genereren naar verwachting ruim 720.000 kWh per jaar, gelijk aan het energieverbruik van ca. 260 Nederlandse huishoudens.

In Sliedrecht en Zwolle zijn de daken van de supermarkten inmiddels voorzien van zonnepanelen, in Tilburg en Lisse wordt de plaatsing op korte termijn gerealiseerd. De PV-installaties zullen steeds worden aangesloten op de elektrische installatie van de Jumbo-supermarkt. De opgewekte energie zal op de vier genoemde locaties door Jumbo worden afgenomen, de overtollige kWh’s worden aan het energienet teruggeleverd.

Sectie5 en Jumbo brengen door de installatie van de panelen haar CO2 footprint terug, bereiken betere energielabels van de objecten en bewerkstelligen een vermindering van de maandelijkse energielasten.

Het voortraject is begeleid door Zoncoalitie, een vereniging van aanbieders van zonne-energie zonder winstoogmerk.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?