LUMC en NECSTGEN huren ca. 6.200 m² laboratorium- en kantoorruimte in het Mirai House op het Leiden Bio Science Park

0

Recent is overeenstemming bereikt voor de langjarige verhuur van circa 6.200 m² laboratorium- en kantoorruimte gelegen in het Mirai House op het Leiden Bio Science Park. De huurders betreffen het LUMC (Leids Universitair Medisch Centrum) en NECSTGEN (Netherlands Center for the Clinical advancement of Stem Cell & Gene Therapies). Verhuurder Astellas blijft met circa 8.700 m² gevestigd in het Mirai House.

NECSTGEN is opgericht om de ontwikkeling van gen- en stamceltherapie te versnellen en is een dochteronderneming van het LUMC. De locatie in het Mirai House wordt een van de grootste stamcel- en gentherapie faciliteiten in Europa en zal dienen als expertisecentrum ter ondersteuning van ontwikkeling van regeneratieve medicijnen en doorbraken zoals bijvoorbeeld gekweekte insuline producerende bètacellen voor diabetici.

Mirai House, opgeleverd in 2013, is gelegen aan de Sylviusweg 62 op het Leiden Bio Science Park en omvat in totaal circa 15.000 m² hightech kantoor-/ en laboratoriumruimte. Het Leiden Bio Science Park is een van Europa’s grootste en belangrijkste wetenschappelijke ecosystemen op het gebied van Life Sciences & Health.

In deze transactie is verhuurder bijgestaan door JLL & CMS. Cushman & Wakefield, Loyens & Loeff en EY traden op namens de huurders.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?