Corum trekt lijn van dividenduitbetaling door

0

Franse vastgoedinvesteerder Corum Investments heeft zoals gepland tot nog toe elke maand dividend uitgekeerd. De reguliere dividendbetaling voor de maand mei heeft afgelopen woensdag plaatsgevonden, het bedrijf meldt bovendien dat ook in juli de dividenduitkering gegarandeerd op het programma staat. De Franse asset manager laat daarmee zien dat het beleggen in vastgoed een stabiele keuze kan blijven, ook in economisch roerige tijden.

In mei was het resultaat voor Corum Origin 5,83% (op maandbasis, doorberekend naar jaarpercentage), wat bijdraagt aan een jaarresultaat van 5,96% voor het vastgoedfonds. Corum XL realiseerde in mei een rendement van 5,27% (op maandbasis, doorberekend naar jaarpercentage). Het ‘year-to-date’ resultaat komt daarmee op 5,99%. Voor beide fondsen geldt dat de verwachtingen voor de aankomende maanden goed zijn en dat dus ook in de maand juli dividend beschikbaar komt. Corum Investments onderscheidt zich als stabiel financieel product, ook in onzekere tijden.

Het aan de Amsterdamse Herengracht gevestigde Corum Investments belegt namens vele particuliere beleggers op een risicomijdende wijze in vastgoed verspreid over heel Europa. De vastgoedobjecten waarin Corum belegt, worden bovendien gehuurd door bedrijven in uiteenlopende sectoren. Door deze spreiding over verschillende landen en sectoren zijn de opbrengsten minder gevoelig voor schommelingen in de economie. Corum Investments onderscheidt zich zo als stabiel financieel product, ook in onzekere tijden als de huidige gezondheidscrisis.

Covid-19 crisis vooralsnog geen invloed op de jaarprestaties
Sinds het begin van de crisis heeft Corum getracht zo transparant mogelijk te communiceren over de ontwikkelingen tijdens de Coronacrisis en de mogelijke gevolgen voor de investeringen van zijn aandeelhouders. Zo blijkt uit een publicatie van eind mei van de asset manager dat ongeveer een derde van de huurders sinds het begin van de lock-down contact heeft gezocht om zijn financieel moeilijke situatie te bespreken. De totaal ontvangen aanvragen hadden betrekking op iets meer dan 5% van de jaarlijkse huur van CORUM Origin en ongeveer 2,5% van de jaarlijkse huur van CORUM XL. Van de verzoeken om opschorting of betalingsuitstel heeft de Franse vastgoedinvesteerder ongeveer 50% geaccepteerd in de vorm van een betalingsschema, zonder dat dit de jaarlijkse prestatie van de fondsen beïnvloedt.

Volgens Head of Asset Management Boudewijn Stumpel is de tijdige en transparante aanpak van de verzoeken van belang geweest om de impact beperkt te houden: “Één van de bouwstenen van Corum is het hebben van financieel sterke huurders, en vooral in een periode als deze betaalt die formule zich goed uit. Maar er zijn natuurlijk ook huurders van CORUM die in moeilijk vaarwater terecht zijn gekomen. De afgelopen maanden waren dan ook drukbezet met het voeren van gespreken met deze getroffen partners. Veel ondernemingen die bij ons huren hebben te maken gehad met een effect van de Covid-19 crisis, gelukkig hebben we met iedereen tot een oplossing kunnen komen en is er bijna geen sprake van verloop of dubieuze debiteuren. En, zoals onder andere blijkt uit onze voortzetting van dividenduitbetaling, plukken onze beleggers de vruchten van dit actieve beleid.”

Over Corum
Corum is een toonaangevende Franse vastgoedinvesteerder die in Frankrijk vermogensopbouw voor gewone particulieren mogelijk heeft gemaakt. In Nederland biedt Corum momenteel twee vastgoedbeleggingsfondsen aan: Corum Origin (eurozone) en Corum XL (wereldwijd). Vanuit zeven internationale vestigingen beheert Corum bijna 4 miljard euro aan activa wereldwijd. Website: www.corum-funds.nl

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?