WPRI sluit nieuwe huurovereenkomsten af voor “Het Stroink”

0

WP Retail Invest heeft onlangs voor winkelcentrum Het Stroink in Enschede met drie zittende huurders (Gastrovino Vaneker, AMI Kappers en Albert Heijn) een nieuwe huurovereenkomst afgesloten. Beide overeenkomsten hebben betrekking op een uitbreiding c.q. verplaatsing van de huidige winkel. Daarnaast werd een huurovereenkomst afgesloten voor de komst van een nieuwe restaria naar het winkelcentrum.

Gastivino Vaneker: delicatessen, wijnen, geschenken én daghoreca
Gastrovino Vaneker verhuist begin juli a.s. naar een nieuwe winkelunit van circa 140 m² in de zuidwestvleugel van het winkelcentrum. Het is daarmee de eerste winkel die zijn intrek neemt in de nieuwbouw. Gastrovino Vaneker is al sinds 1979 in winkelcentrum Het Stroink gevestigd en biedt een uitgelezen assortiment delicatessen, wijnen en geschenken. In de nieuwe zaak – die ruim 40% groter wordt dan de huidige – is ook ruimte voor kleinschalige daghoreca.

Albert Heijn breidt uit en voert nieuwe winkelformule door
De verhuizing van Gastrovino Vaneker en de oplevering van nieuwbouw aan de westzijde van het winkelcentrum bieden Albert Heijn de gelegenheid om de huidige supermarkt met circa 225 m² uit te breiden van 1.450 m² naar 1.675 m². Daarbij zal de supermarkt begin oktober worden ingericht volgens de nieuwste AH-formule. WPRI sloot hiertoe met Albert Heijn een nieuwe 10-jarige huurovereenkomst af.

AMI Kappers
AMI Kappers is een landelijk opererende kappersformule met meer dan 100 vestigingen. De huidige vestiging aan de zijpassage zal worden verplaatst naar een nieuwe locatie in de hoofdpassage tussen Etos en Primera. WPRI en AMI Kappers hebben hiertoe een nieuwe 5-jarige huurovereenkomst afgesloten. Na de zomer zullen de winkels aan de noordzijde en de zijpassage (inclusief de zijpassage zelf) worden gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw ten behoeve van onder meer de bloemist, de dierenwinkel en een nieuw aan te trekken fietsenzaak. Ook zal voor de noordentree een nieuw plein worden gerealiseerd.

Restaria Het Stroink: snel en lekker uit eten in een sfeervolle ambiance
Met het aantrekken van Restaria Het Stroink voegt WPRI na de zomervakantie een aantrekkelijke nieuwe horecazaak toe aan het winkelcentrum. Restaria is een jonge landelijke formule waarbij de reguliere cafetaria en het eetcafé dichter bij elkaar worden gebracht. Onder het motto ‘Van bron tot bord’ biedt Restaria Het Stroink overheerlijke gerechten met ingrediënten die veelal afkomstig zijn van lokale leveranciers, zodat gasten precies weten wat ze op hun bord krijgen. Kernwoorden daarbij zijn: gemak, puur, genieten en smaak. Het familiebedrijf exploiteert elders in Enschede al geruime tijd met succes een vergelijkbare zaak onder de naam Restaria Boswinkel.

Voortgang
Op dit moment wordt in samenwerking met aannemer AKOR, installatiebedrijf Lesscher en infra-aannemer NTP hard gewerkt aan de herontwikkeling van het winkelcentrum. De eerste fasen zullen nog voor de bouwvak worden opgeleverd. In de tweede helft van het jaar krijgt het winkelcentrum een volledig nieuwe overkapte passage en twee markante (met riet gedekte) hoofdentrees, zullen een nieuwe Aldi (circa 1.500 m2) en diverse andere nieuwe winkels worden gerealiseerd en krijgen alle overige winkels nieuwe puien. Ook zal het openbaar gebied opnieuw worden ingericht en uitgebreid met extra (groene) parkeerplaatsen.

Over winkelcentrum Het Stroink
WPRI kocht Het Stroink aan in april 2016 en zal het winkelcentrum begin 2021 volledig gerenoveerd opleveren. Het winkelcentrum ligt in het hart van Stroinkslanden, de meest oostelijk gelegen woonwijk van het stadsdeel Enschede-Zuid. Samen met een apotheek, een medisch centrum, drie basisscholen, een peuteropvang en een tankstation vormt Het Stroink het kloppende hart van de wijk. Na de herontwikkeling zal het winkelcentrum een oppervlakte hebben van circa 5.800 m2 en onderdak bieden aan een full service supermarkt (Albert Heijn), een discount supermarkt (Aldi), diverse lokale versspecialisten en een aantal branches voor de dagelijkse boodschappen die nu nog ontbreken. Met een aantrekkelijk en gevarieerd winkelaanbod zal winkelcentrum Het Stroink een sterk aanzuigende werking hebben op klanten uit de gehele wijk Stroinkslanden én op een deel van het nabijgelegen buitengebied.

De verhuur wordt verzorgd door WPRI in samenwerking met Euverman Bedrijfsmakelaardij uit Enschede.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?