Intervest Offices & Warehouses verwerft site Rietvelden in ‘s-Hertogenbosch

0

Intervest heeft een overeenkomst gesloten met Pro Delta Real Estate tot aankoop van de bedrijvensite Rietvelden in ’s-Hertogenbosch. Deze locatie omvat vier gebouwen en grenst aan de bestaande grondpositie van Intervest waardoor de lange termijn ontwikkelingsmogelijkheden van de volledige site worden verbeterd.

In het kader van de strategische uitbreiding van haar logistieke portefeuille in Nederland, heeft Intervest een koopovereenkomst gesloten betreffende een locatie met vier bestaande gebouwen in ’s-Hertogenbosch voor een totaal investeringsbedrag van € 12,1 miljoen. De definitieve aankoop is voorzien begin juli 2020.

De totale oppervlakte van de bestaande gebouwen bedraagt circa 5.500 m² cross-dockruimte en ruim 10.000 m² bedrijfsruimte. De gebouwen zijn in gebruik door twee huurders actief in de technologische en logistieke sector. De site heeft een bezettingsgraad van 100% en genereert een jaarlijks huurinkomen van € 1,2 miljoen, waarmee het rendement op circa 9,9% ligt bij de huidige bezetting.

De site ligt op de logistieke as A59 – Moerdijk – s’ Hertogenbosch – Nijmegen en heeft een goede bereikbaarheid naar de autosnelweg met een snelle connectie naar de binnenstad. Dat laatste maakt de locatie uitermate geschikt voor last-mile- en stadsdistributieactiviteiten. Daarenboven ligt containerterminal BCTN op slechts 1,6 km, wat een unieke troef is.

Deze aankoop biedt ontwikkelingspotentieel met de naastgelegen site die reeds sinds augustus 2019 in het bezit is van Intervest. Door de aankoop van deze gebouwen omvat de totale site 4,5 hectare met potentieel voor gefaseerde toekomstige herontwikkeling en waardecreatie.

Gezien de beperkte beschikbaarheid van vergelijkbare vastgoedobjecten en vergelijkbare ontwikkelingslocaties in deze regio, wordt het huurpotentieel voor mogelijke herontwikkeling positief ingeschat.

DLA Piper is voor deze transactie opgetreden als juridisch adviseur van Intervest. Verkoper Pro Delta Real Estate werd in deze transactie commercieel geadviseerd door De Mik Bedrijfshuisvesting uit Rotterdam & juridisch door Loyens & Loeff.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?