Breitling opent Boutique in PC Hooftstraat Amsterdam

0

Na New York en Berlijn is Amsterdam de volgende locatie waar het iconische Zwitserse horlogemerk Breitling een eigen merk Boutique opent. De industriële loft is geopend vanaf 2 juni 2020 in de P.C. Hooftstraat 130.

De Breitling Boutique wil een thuishaven zijn voor liefhebbers van het iconische horlogemerk, en tevens een plek waar een nieuwe generatie op ’inclusive’ manier welkom wordt geheten. Onder eigen architectuur heeft de Amsterdamse Breitling Boutique een modern-retro loft uitstraling gekregen. Het interieur is geïnspireerd op het industriële design uit het midden van de twintigste eeuw, de periode waarin Breitling furore maakte met uurwerken en meetinstrumenten voor ’s werelds beste chronografen. Eigen skateboards, een surfboard, gele pooltafel en een unieke motorfiets in het interieur trekken het geheel naar de 21ste eeuw, lokale kunstenaars hebben de wanden van een originele Hawkeye Spitfire graffiti voorzien. Hierdoor ademt de Breitling Boutique authenticiteit en kunnen bezoekers in een informele sfeer kennismaken met de Breitling collecties.

Georges Kern, CEO van Breitling: “Het merk Breitling past goed bij het stijlvolle, coole en tegelijkertijd informele karakter van de stad. Vandaar dat een Breitling Boutique in Amsterdam hoog op ons wenslijstje stond. We zijn heel trots op deze volgende stap die we zetten in de sterke internationale groei van ons merk.”

In de retro loft is iedereen welkom om kennis te maken met ‘everyday luxury’. De horloges worden gepresenteerd in een unieke Watch Bar, met een geel raster dat refereert aan de opvallende kleur die al zo lang onlosmakelijk aan Breitling verbonden is. In het souterrain zijn een bar, lounge hoek en heritage collectie te vinden. Hier kan informeel en in privacy kennis worden gemaakt met de nieuwste collecties en genoten worden van unieke historische horloges.

Over Breitling
Met haar uurwerken met hoge precisie, heeft Breitling sinds 1884 wereldwijd een hoogwaardige reputatie opgebouwd. Het bedrijf heeft een ware pioniersrol vervuld in de ontwikkeling van de polschronograaf en heeft die rol altijd gekoppeld aan een compromisloze toewijding aan uitmuntende ontwerpen. De associatie van Breitling met de luchtvaart is legendarisch. Tijdens alle memorabele momenten waarin de mens de hemel heeft verkend, was Breitling erbij. Met haar innovatieve geest, heeft Breitling ook een plek veroverd in de wereld van wetenschap, sport en technologie. Breitling vervaardigt alle uurwerken in eigen huis in Zwitserland, waarbij de COSC-gecertificeerde chronometer de kwaliteit van elk horloge onderstreept.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?