CORUM Investments blijft aankopen doen in huidige economie

0

CORUM Investments deed in het eerste kwartaal van 2020 haar vierentwintigste investering in Nederland. Het van oorsprong Franse bedrijf kocht in Zaandam het winkelcentrum ‘Hermitage’. Dat is de vierentwintigste aankoop in Nederland, waarmee ons land het grootste stuk van de taart is in de CORUM vastgoedportefeuille.

CORUM Investments blijft investeren in Europa. Begin mei nog werd in Dublin een pand aangekocht dat in zijn geheel is verhuurd aan Google, in maart kocht de vermogensbeheerder een kantoor dichtbij Londen waar Gilead Sciences Ltd (de Amerikaanse farmaceut dat momenteel een Coronamedicijn ontwikkelt) in is gevestigd. Met deze twee acquisities komt de teller van het totaal aantal aankopen in 2020 op 10.

CORUM biedt particuliere beleggers de mogelijkheid om risicomijdend te beleggen in onroerend goed in heel Europa. Dat kan bij CORUM al met kleine bedragen. Het aan de Amsterdamse Herengracht gevestigde CORUM is van oorsprong een Franse onderneming en in dat land wordt het bedrijf gezien als een alternatief voor de traditionele spaarrekening en beleggen op de beurs.

Sinds anderhalf jaar is CORUM met twee fondsen (CORUM Origin en CORUM XL) actief in Nederland. Ook in Portugal, Oostenrijk en Frankrijk kan in CORUM worden belegd. Door de hele ruime spreiding van de beleggingen kennen de fondsen van CORUM minder fluctuaties dan andere beleggingsproducten. Niet alleen investeert CORUM in meerdere landen (allemaal in de euro zone en het VK), maar doet het bedrijf dat ook in een breed scala aan sectoren, zodat het eindresultaat minder gevoelig is voor economische tegenwind. Zo was in 2019, naast verscheidene kantoren en logistieke panden, 28 procent van de aankopen in de categorie ‘supermarkten gedaan.’ Mede hierdoor kon CORUM ook gedurende de Corona crisis het maandelijkse dividend uitkeren en werd nauwelijks afgeweken van de afgegeven prognose.

“De strategie van diversificatie stelt ons in staat om een hoog gemiddeld rendement op onze aankopen te behouden, terwijl de normen op het gebied van huurzekerheid en diversificatie (over 16 landen en in 6 sectoren, red.) gehandhaafd blijven.”, aldus voorzitter van CORUM Frédéric Puzin.

Nederland is altijd één van de belangrijke landen geweest voor CORUM. Het feit dat de onderneming nu op vierentwintig locaties heeft geïnvesteerd is daar het duidelijke bewijs van.

Investment Director Philippe Cervesi licht toe: “Locatie is een belangrijke pijler voor waardestijging. En omdat Nederland een stabiele markt met een diverse, internationaal georiënteerde economie, is het een regio waar wij veel kansen blijven zien.” Hij vervolgt: “Bovendien maken we gebruik van aantrekkelijke marktkansen door op het juiste moment aan te kopen. Naar verwachting zullen bijvoorbeeld de prijzen dalen als gevolg van de Corona-crisis. Hierdoor zullen zich investeringsmogelijkheden met hoge vastgoedrendementen voordoen. Ons Investment team kan hier op inspelen, zoals ze dat in het verleden in Spanje, Portugal en Nederland al hebben gedaan.”

CORUM is een toonaangevende Franse vastgoedinvesteerder die in Frankrijk vermogensopbouw voor gewone particulieren mogelijk heeft gemaakt. In Nederland biedt CORUM momenteel twee vastgoedbeleggingsfondsen aan: CORUM Origin (eurozone) en CORUM XL (wereldwijd). Vanuit zeven internationale vestigingen beheert CORUM meer dan 3 miljard euro aan activa wereldwijd. Website: www.CORUM-funds.nl

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?