Savills: Ondanks Coronacrisis blijven beleggers zich focussen op duurzaamheid

0
  • ESG-criteria (Environment, Climate, Governance) en bestrijding van klimaatverandering zijn, ondanks de coronacrisis, nog steeds bepalend voor investeringsstrategieën.
  • Aangezien vastgoed verantwoordelijk is voor bijna 40% van de energie- en proces gebonden emissies wereldwijd en het aantal gebouwen naar verwachting verdubbeld zal zijn in 2050, is er volgens Savills maar één optie: elke fase van het bouwproces proactief benaderen.

Savills heeft de effecten van klimaatverandering op diverse aspecten van vastgoedactiviteiten onderzocht. De uitkomsten hiervan zijn verwerkt in een reeks artikelen en interviews die vandaag worden gepresenteerd als onderdeel van het onderzoeksprogramma Impacts. De internationale vastgoedadviseur heeft onderzoek gedaan naar de belangrijkste factoren op het gebied van maatschappij, milieu en demografie, die gaan zorgen voor een kentering in de vastgoedsector.

Internationale investeerders, waaronder Oxford Properties en Nuveen Real Estate, hebben tegenover Savills bevestigd dat ze zich óók tijdens de coronapandemie volledig committeren aan ESG-strategieën om klimaatverandering aan te pakken, aangezien klimaatverandering op de lange termijn een bedreiging vormt voor het toekomstige rendement van hun vastgoedobjecten.

Paul Brundage, Executive Vice President, Senior Managing Director Europe & Asia Pacific bij Oxford Properties, vertelde Savills het volgende over klimaatverandering: “We zijn voorbij het omslagpunt. We zitten er middenin, dus we moeten ermee omgaan en er iets aan proberen doen.”

“Voor de grootste vastgoedinvesteerders gaat de impact van klimaatverandering momenteel niet alleen om ‘te doen wat juist is’ en inzien dat vastgoed met hoge ESG-scores beter presteren dan de markt. Het gaat nu eveneens om de bestendigheid van de locatie van vanwege het fysieke risico op milieu-incidenten”, aldus Sophie Chick, Head bij Savills World Research en Co-Head Impacts.

“Vorig jaar hebben maatschappelijke organisaties en burgers over de hele wereld volop actie gevoerd voor het klimaat en dat heeft overheden ertoe gedwongen om handelend op te treden. De coronacrisis laat zien dat de overheid en het bedrijfsleven in staat zijn om snel en slagvaardig in actie te komen. De innovatieve manier waarop de vastgoedsector met de coronacrisis omgaat, moet nu worden toegepast om een positieve bijdrage te leveren aan het beperken van CO2 en stikstof emissies. De overheidsregulering op dit gebied zal alleen maar toenemen, dus een proactieve aanpak is de enige optie.”

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?