Syntrus Achmea versimpelt, versnelt én verduurzaamt dagelijks onderhoud aan woningen

0

Syntrus Achmea Real Estate & Finance gaat het huurders veel gemakkelijker maken om reparatieverzoeken te melden en in te plannen. De verzoeken worden ook sneller uitgevoerd, met een lagere CO2-uitstoot. Syntrus Achmea gaat hiervoor samenwerken met het innovatieve platform Ziezodan, als eerste grote woningverhuurder in het middensegment.

Op het dashboard van Ziezodan is het proces en de communicatie rondom het melden, plannen en repareren samengebracht. Een huurder heeft binnen enkele minuten een reparatieverzoek gemeld en ingepland. Slimme routesoftware stuurt de dichtstbijzijnde monteur naar de woning, waardoor aanzienlijk wordt bespaard op milieubelastende reiskilometers. Het dashboard geeft inzicht in de status van het verzoek, de kwaliteit, doorlooptijd en tevredenheid van de oplossing.

Syntrus Achmea en Ziezodan beginnen met een pilot voor circa 2.000 woningen, maar willen de samenwerking snel opschalen als de verwachtingen ook worden gerealiseerd. In totaal houdt Syntrus Achmea namens zijn klanten (pensioenfondsen en andere institutionele beleggers) ruim 23.500 woningen in portefeuille, voor het overgrote deel in het middensegment.

“In eerste instantie willen wij met de inzet van deze nieuwe technologieën de huurderstevredenheid vergroten en de CO2-uitstoot verlagen”, zegt Annemarie Maarse, Residential & Healthcare Director bij Syntrus Achmea. “Daarnaast verrijken we onze kennis over het dagelijkse onderhoud. Daar kunnen we onze processen en voorwaarden op aanpassen, wat op termijn zal leiden tot een efficiëntere inrichting en dus lagere kosten voor onze klanten.”

De innovatie past in de vorig jaar gelanceerde ESG-strategie van Syntrus Achmea, waarin een hogere huurderstevredenheid en minder CO2-uistoot belangrijke onderdelen zijn. Eind vorig jaar werd in Duivendrecht al een stap gezet in het ‘slimmer’ maken van 129 nieuwe woningen. Het functioneren van de verwarming en de ventilatiesystemen worden op afstand gemonitord. Het onderhoudsbedrijf komt alleen nog langs bij storingen.

Naast Ziezodan werkt Syntrus Achmea in de pilot met de reparatieverzoeken samen met PHB De Combi, PHB Deventer en Rebo Vastgoed Management.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?