Syntrus Achmea sluit huurovereenkomst met Jumbo voor FORUM Rotterdam

0

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft namens het Achmea Dutch Retail Property Fund (ADRPF) een huurovereenkomst gesloten met Jumbo Supermarkten voor vestiging van een winkel aan de Van Oldenbarneveltstraat in Rotterdam. De winkel van 500 m² is onderdeel van het project FORUM.

De supermarktketen uit Veghel zocht een geschikte locatie in het hart van de stad Rotterdam. Met de toevoeging van deze Jumbo is FORUM Rotterdam (Syntrus Achmea deel) volledig verhuurd. Eerder tekende voor het ADRPF al Costes en Fit for Free. Ook de eveneens in eigendom zijnde winkelunit van Hollister is volledig vernieuwd.

“Syntrus Achmea is trots op deze nieuwe invulling van FORUM Rotterdam”, zegt Walther van Leeuwe, Hoofd (Her)ontwikkeling & Transformatie Syntrus Achmea Real Estate & Finance. “Zeker in deze moeilijke tijd waarin retailers voor behoorlijke uitdagingen staan, is het mooi dat Jumbo haar groeiplannen doorzet en daarmee vertrouwen in de toekomst laat zien. Het onderschrijft tevens de kracht van de Rotterdamse binnenstad en in het bijzonder deze locatie.”

Het Retailfonds ADRPF heeft een omvang van 670 miljoen euro en een bezettingsgraad van ruim 97 procent. Het fonds richt zich op A-locaties in de top van de winkelsteden en wijkcentra met een dominante positie en streeft naar langjarige outperformance ten opzichte van de MSCIwinkelbenchmark. In de GRESB-benchmark behaalde het fonds in 2019 een rating van 5 sterren.

Multi Netherlands realiseert het binnenstadproject FORUM Rotterdam en begeleidde Syntrus Achmea Real Estate & Finance als belegger van dit deel van de Lijnbaan bij de deal.

Over FORUM Rotterdam
FORUM Rotterdam, een gezamenlijk project van a.s.r. Vastgoed Vermogensbeheer, Multi Netherlands en Syntrus Achmea Real Estate & Finance in de binnenstad van Rotterdam, omvat 30.000 m² winkels en horeca, 5.500 m² kantoorruimte en 103 vrije sector huurappartementen. Door de combinatie van wonen, werken, winkelen en horeca, brengt FORUM Rotterdam extra levendigheid en dynamiek in de Rotterdamse binnenstad.

Syntrus Achmea Real Estate & Finance
Namens meer dan zestig pensioenfondsen en andere institutionele beleggers beheert Syntrus Achmea Real Estate & Finance ruim twintig miljard euro in vastgoed en hypotheken. Wij kiezen voor duurzame investeringen. Daarmee bieden we onze stakeholders een gezonde financiële toekomst in een aantrekkelijke leefomgeving. Financieel en maatschappelijk rendement gaan bij ons hand in hand. www.syntrus.nl

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?