ALLSAFE Mini Opslag opent deuren vestiging Nieuwegein

0

Ruimtegever springt in op behoeften sterk groeiende gemeente.

ALLSAFE Mini Opslag opent deze week in Nieuwegein zijn 34e vestiging. De Utrechtse gemeente is van plan om de komende 10 jaar 5000 woningen te bouwen om de druk op de woningmarkt aan te kunnen. Deze nieuwe huishoudens wonen vaak op een oppervlakte kleiner dan 50 vierkante meter en hebben behoefte aan ruimte buitenshuis. Het snelst groeiende mini-opslagbedrijf van Nederland springt in op deze ontwikkelingen.

Niet alleen deze huishoudens kunnen profiteren van de opslagvoorziening. Vanuit de nieuwe vestiging aan de Laagraven 3 in Nieuwegein kan ALLSAFE straks ook zakelijke klanten optimaal bedienen. Dat is geen overbodige luxe, want de afgelopen vijf jaar kwamen er 1000 bedrijven bij in het gebied, waarmee het totale aantal steeg met 22 procent. “De centrale ligging en nabijheid van de snelweg maken deze vestiging ideaal voor de zakelijke markt die deze locatie kan gebruiken als overslag- en opslagpunt”, aldus CEO van ALLSAFE Eric Stubbé.

Vierde Utrechtse vestiging
Het mini-opslagbedrijf heeft in de provincie Utrecht al drie vestigingen, twee in de Domstad en één in Amersfoort. “De opslagunits in deze vestigingen waren in no time verhuurd. Er is klaarblijkelijk in de regio een grote behoefte aan extra ruimte en aan de service die wij bieden”, vertelt Stubbé. Met de nieuwste vestiging wil ALLSAFE de bijna 30.000 huishoudens en ruim 4000 bedrijven in de gemeente Nieuwegein van extra ruimte voorzien.

Met name de huishoudens zitten gelegen om die extra ruimte. Inwoners van Nieuwegein wonen namelijk steeds kleiner: het aantal woningen met een oppervlakte onder de 50 vierkante meter steeg de afgelopen vijf jaar met 35 procent, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek. “Al die nieuwe huishoudens kunnen profiteren van extra opslagruimte in de nieuwe locatie van ruim 12.000 vierkante meter. Wij worden de extra kast, zolder en het schuurtje buitenshuis”, stelt Stubbé.

Kleine studentenkamers
Een andere belangrijke doelgroep zijn studerende jongeren. Omdat de stad Utrecht al jaren kampt met kamernood (in 2019 nam het aantal studentenkamers zelfs af) wijken veel studenten uit naar nabijgelegen gemeenten. Nieuwegein is voor jongeren met name aantrekkelijk vanwege de goede tramverbinding met de hogeschool en universiteit. Volgens het Uittreksel Basisregistratie Personen neemt het aantal in de gemeente Nieuwegein wonende studenten komende jaren met 17 procent toe.

Een analyse door ALLSAFE van de huurderprofielen bevestigt dat deze groeicijfers invloed hebben op de sector mini-opslag. Daaruit blijkt dat in Utrecht, na Amsterdam, de jongste huurders van Nederland wonen, met een gemiddelde leeftijd van 38 jaar. Niet zo verwonderlijk dat opslag buiten de deur juist onder deze groep zo populair is, meent Stubbé. “Grote studentenkamers zijn schaars en onbetaalbaar. Daarom kiezen steeds meer studenten ervoor spullen die ze niet dagelijks gebruiken bij ons te bewaren. Denk aan winterkleren in de zomer en vice versa, oude studieboeken of een dure racefiets die ze niet in hun studentenhuis willen stallen.”

Over ALLSAFE
ALLSAFE werd in 1999 opgericht door Eric Stubbé en is de oudste onderneming in Nederland die met opslag buitenshuis extra ruimte creëert voor bedrijven en particulieren. ALLSAFE Mini Opslag heeft inmiddels 34 vestigingen en daar komen er in het komende jaar nog circa 10 bij. Het bedrijf groeit in de komende drie jaar naar zeventig vestigingen en loopt voorop met innovatie.

ALLSAFE introduceerde tevens mrBOX, een innovatieve dienst die het makkelijk maakt om je spullen op te bergen, te organiseren en terug te vinden. Klanten hebben via een speciale app eenvoudig overzicht over hun spullen en kunnen deze met één druk op de knop thuis laten bezorgen en weer laten ophalen. ALLSAFE heeft sinds 2018 een meerderheidsbelang in Bandenthuis.nl, de marktleider in mobiele bandenservice. Bandenthuis biedt montagediensten op locatie en levert ruim 40.000 verschillende merkbanden tegen groothandelprijzen. Hierdoor kunnen alle particuliere en zakelijke klanten nu voor de deur hun banden laten wisselen en desgewenst bij ALLSAFE laten opslaan. ALLSAFE geeft eigenaren van oldtimers en supercars ook een opslagmogelijkheid om hun waardevolle bezit op te slaan in speciale engine rooms, inclusief bijbehorende diensten zoals een haal- en brengservice.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?