GREEN tekent koopovereenkomst Lammenschansdriehoek Leiden

0

Op 19 mei 2020 tekenden GREEN en de gemeente Leiden de koopovereenkomst voor een bouwlocatie in de Lammenschansdriehoek aan de Lammerschanswegzijde. Hier wordt de komende jaren een wooncomplex met 116 appartementen inclusief ondergrondse parkeergarage en 600 m² hoogwaardige commerciële ruimte gebouwd. Daarmee transformeert een monofunctionele jaren ’70 locatie naar een hoogstedelijk gebied dat wonen, werken, winkelen en leren combineert.

De helft van de 116 nieuw te bouwen appartementen worden koopwoningen, de andere helft worden huurwoningen die onderdeel blijven van onze vastgoedportefeuille.

Eigenaar in het Lammenschansgebied
GREEN is al jarenlang een van de eigenaren in het Lammenschansgebied. In 2011 realiseerden we er het scholencomplex aan het Bètaplein waarin het Da Vinci College en het mboRijnland zijn gehuisvest. En vrij recent, in december 2019, startten we er met de bouw van woonzorgcomplex Hestya aan Kanaalpark 141. Deze ontwikkeling omvat 70 zorgwoningen voor cliënten van zorgorganisaties Gemiva-SVG groep en De Haardstee.

Bruisend en duurzaam
Wethouder Fleur Spijker (Duurzame Verstedelijking): “Lammenschansdriehoek is een jonge, bruisende en duurzame nieuwe buurt in onze stad. Ik geniet er elke keer weer als ik hier een ommetje maak. Met het tekenen van deze koopovereenkomst voegt GREEN weer ruim 100 appartementen toe aan het gebied. En laat GREEN zien voor langere tijd aan deze plek verbonden te willen zijn.”

Verbeteren van de nieuwe stadswijk
De officiële ondertekening van de koopovereenkomst voor de nieuwe bouwlocatie markeert voor ons de volgende stap in het verder verbeteren van ontwikkellocatie Lammenschansdriehoek. Richard Dallinga, CEO GREEN: “Op locaties zoals de Lammenschansdriehoek laten we écht zien dat we substantieel bijdragen aan het verbeteren van deze nieuwe stadswijk. Er is in Leiden een enorme woningopgave op plekken dichtbij winkels, horeca en bijvoorbeeld openbaar vervoer. Wij verbinden ons graag voor de lange termijn juist aan dit soort locaties omdat we de kennis en ervaring in huis hebben om hier echte waarde te kunnen blijven toevoegen.”

Grootschalige ontwikkellocatie Lammenschansdriehoek
De Lammenschansdriehoek is een grootschalige ontwikkellocatie op slechts twee minuten fietsafstand van de binnenstad van Leiden, dichtbij het station en direct naast het Cronesteynpark. Het voormalige monofunctionele bedrijventerrein – dat lang te kampen had met leegstand van kantoren en een matige kwaliteit van de bedrijfsruimtes – transformeert naar een bruisende stadswijk die wonen, werken, winkelen en leren bij elkaar brengt. Hierin is de afgelopen zes jaar al veel veranderd door uitgebreide nieuwbouw, herontwikkeling en grootschalige toevoeging van woningen. Duurzaamheid is een belangrijk speerpunt in de transformatieopgave wat tot uitdrukking komt in de aandacht voor ruime en vooral groene buitenruimtes en bijvoorbeeld aardgasvrije ontwikkelingen van woningen, kantoren, bedrijfsruimten en winkels.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?