Orange Capital Partners koopt 173 nieuwbouwwoningen in Utrecht

0

Orange Capital Partners koopt een nieuwbouwproject met 173 appartementen in Utrecht van vastgoedbelegger Round Hill Capital en investeringsmaatschappij KKR.

Het nieuwbouwproject is ontwikkeld om betaalbare woningen aan jonge professionals te bieden. Het project bestaat uit twee appartementengebouwen van drie en zeven verdiepingen. Het complex ligt aan de Van Heuven Goedhartlaan, tussen het Centraal Station van Utrecht en het zakendistrict van de stad. De appartementen liggen op 10 minuten fietsen van het centrum en Universiteit Utrecht zijn met de tram bereikbaar.

Nieuwbouw-campusontwikkeling
De twee gebouwen, inclusief een overdekte parkeerplaats voor auto’s en fietsen, maken deel uit van een grotere nieuwbouw-campusontwikkeling die door de joint venture van Round Hill Capital en KKR wordt ontwikkeld. De campus bestaat naast de twee verkochte objecten uit nog twee gebouwen voor studentenhuisvesting, met een commerciële pint en een ruime binnenplaats voor alle bewoners van de campus.

Voormalig ziekenhuis
De campusontwikkeling wordt gerealiseerd op het terrein van het voormalige Oudenrijn Ziekenhuis. Het voormalige ziekenhuisgebouw wordt getransformeerd. Samen met een nieuwe toren zullen er van 23 verdiepingen zijn, met 682 studio’s voor studenten. Daarnaast zijn er gemeenschappelijke voorzieningen. De ontwikkeling van deze studio’s zal naar verwachting in augustus 2020 worden afgerond.

Tekort woonruimte
Seb d’Avanzo, Managing Director van KKR: ‘Deze transactie is de meest recente ontwikkeling in onze joint venture met Round Hill Capital. We gaan door met de ontwikkeling van kwalitatief hoogwaardig vastgoed in een markt met sterke economische fundamenten en een tekort aan studenten- en woonruimte. We zien Nederland als een belangrijke vastgoedmarkt en zullen blijven zoeken naar mogelijkheden om te investeren in hoogwaardige vastgoedontwikkelingen.’

KKR en Round Hill Capital werden bij de verkoop geadviseerd door Residential Capital Markets team van JLL, waarbij Loyens & Loeff optrad als juridisch en fiscaal adviseur. Orange Capital Partners werd bij de transactie geadviseerd door Clifford Chance.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?