SKEPP: Hoe realiseer je het 1,5 meter kantoor?

0

Door het coronavirus is de 1,5 meter samenleving tot stand gekomen. Ook met enkele versoepelingen rondom het beleid van corona blijft de 1,5 meter van kracht. Proptech-bedrijf SKEPP haakt hierop in. Om de veiligheid en gezondheid van werknemers te waarborgen, worden er ook maatregelen toegepast op kantoor voor de 1,5 meter afstand. Het 1,5 meter kantoor kan gerealiseerd worden middels diverse stappen, zoals hieronder beschreven.

Maatregelen voor de werkplek
De werkplek is de plaats waar werknemers het grootste gedeelte van de dag doorbrengen. Het is daarom belangrijk om de werkplekken minimaal op 1,5 meter afstand van elkaar te plaatsen. Nog beter is het om die afstand te vergroten aangezien je binnen zit. De verversing van de lucht is daarin bepalend. Open de ramen of deuren om de doorstroming van de verse lucht te waarborgen. Is dat niet mogelijk? Plaats dan de werkplekken verder uit elkaar dan 1,5 meter. Bij de werkplek horen ook een computer en computer accessoires. Zorg ervoor dat elke werknemer beschikt over een eigen toetsenbord, muis en laptop. Dat verkleint de kans op besmetting.

Eenrichtingsverkeer
Het werken met eenrichtings looproutes op kantoor is van belang. Zo voorkom je botsingen onder collega’s en kan je de afstand toch bewaren. Plaats duidelijke pijlen op de vloer in de vorm van stickers of tapijt. Is dat geen optie voor je? Geef dan de looprichting aan op borden in het kantoor.

Plaats plexiglas schermen
Het afbakenen van werkplekken of andere zones op kantoor is mogelijk met plexiglas schermen. Niet alleen reduceer je zo het besmettingsgevaar op kantoor, maar ook behoudt je de lichte ruimte. Plaats de schermen tussen de werkplekken, maar vergeet ook niet de plekken op kantoor waar veel mensen samenkomen. Plaats plexiglas schermen in de kantine, bij de balie of in de ontvangstruimte van het kantoorpand.

Werk in groepen
Het is momenteel onmogelijk om al het personeel weer naar kantoor te laten komen. Om de veiligheid en gezondheid van werknemers te waarborgen is het werken in groepen een passende oplossing. Wissel de groepen met elkaar af, zodat personeel weer langzamerhand naar kantoor kan gaan. Een gemiddelde bezettingsgraad van 50% is een handige maatstaf. Dus zaten er eerst 10 werknemers op kantoor? Dan hanteer je nu 5 werknemers, mits de 1,5 meter afstand in acht kan worden genomen.

Informeer je werknemers
Het naleven van de maatregelen is heel belangrijk om het 1,5 meter kantoor te laten slagen. Informeer daarom het personeel over alle getroffen maatregelen en maatregelen die zij dienen te hanteren. Maatregelen die moeten worden nageleefd zijn bijvoorbeeld: de werkplek desinfecteren, de deurklinken desinfecteren, regelmatig handen wassen en eigen kantooraccessoires gebruiken. Maak een duidelijk protocol voor alle werknemers omtrent hygiëne en de maatregelen voor het 1,5 meter kantoor.

Vraag de quickscan aan
Het 1,5 meter kantoor realiseren vraagt om de juiste aanpassingen. Via de brochure kun je meer informatie inwinnen over het 1,5 meter kantoor. Ook is het mogelijk om een quickscan aan te vragen bij SKEPP. Dien de aanvraag in en er wordt contact opgenomen met je. Vervolgens ontvang je een persoonlijk adviesrapport voor het realiseren van jouw 1,5 meter kantoor. Zo kan het personeel weer veilig naar kantoor. Inmiddels zijn er al meer dan 25 ondernemers die werken in het 1,5 meter kantoor dankzij de quickscan en het persoonlijke adviesplan.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?