Syntrus Achmea doet proef in Hilversum met winkelen op veilige afstand

0

Syntrus Achmea beproeft in winkelcentrum Kerkelanden in Hilversum een nieuw concept, dat retailers helpt met veilig winkelen binnen de nieuwe anderhalve-meter maatstaf. De hulp omvat onder meer duidelijke instructies, goed doordachte loopstromen, heldere bewegwijzering, extra schoonmaak en veilige openbare ruimtes. Ook in de winkels worden de retailers geholpen met bijvoorbeeld displays met looproute instructies, antibacteriële dispensers en kleding voor medewerkers die is voorzien van veilig-winkelen-regels.

Naast Kerkelanden is vandaag ook in De Koopgoot in Rotterdam, eigendom van CBRE Global Investors, een testopstelling van het 6 Feet Retail-concept geplaatst. Specialisten van Cushman & Wakefield blijven het concept verder ontwikkelen en werken hiervoor nauw samen met o.a. deskundigen op het gebied van luchtbehandeling en verkeerssociologie.

‘6 Feet Retail’ is ontworpen door Cushman & Wakefield in vervolg op het begin april gelanceerde 6 Feet Office-werkplekconcept en mede gebaseerd op het Protocol Verantwoord Winkelen van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. In het concept staat communicatie centraal, zoals eenvoudige maar duidelijke regels en protocollen, bewegwijzering en optimale routering vanaf de parkeerplaats tot aan de winkels.

Boris van der Gijp, director Commercieel Vastgoed bij Syntrus Achmea: “Een aantal retailers is in zwaar weer terechtgekomen door de coronacrisis, omdat veel klanten wegblijven. Er is een groot gemeenschappelijk belang om dit tij te keren. Als we klanten ervan kunnen overtuigen dat zij veilig en gemakkelijk kunnen winkelen, zorgt dat voor terugkeer van omzet. Daar varen vervolgens ook de verhuurders wel bij. Vandaar dat wij dit initiatief enthousiast omarmen.”

Wouter Dijkman, Senior Asset Manager CBRE Global Investors: “Nu de winkels weer langzaamaan open gaan is het belangrijk dat mensen zich veilig en beschermd voelen. Dat geldt voor het winkelend publiek, maar zeker ook voor iedereen die werkt in een winkel of in een winkelgebied. Het 6 Feet Retail-concept helpt mensen bij het bewaren van anderhalve meter afstand. Er is hard gewerkt om de testversie van het concept op deze korte termijn toe te passen in winkelgebied de Koopgoot in Rotterdam Centrum en we zullen de komende weken gebruiken om te beoordelen of de ingrepen voldoende zijn om op een verantwoorde en toch prettige manier te winkelen.”

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?