Pan-Europees Core fonds van Hines koopt Hema distributiecentrum in Utrecht

0

Hines heeft namens het Hines Pan-European Core Fund (HECF) een distributiecentrum van 62.000 m² in Utrecht aangekocht van verkoper Ramphastos. De prijs werd niet bekendgemaakt.

Het distributiecentrum voor stedelijke logistiek wordt verhuurd aan retailer HEMA en fungeert als het logistieke knooppunt van het bedrijf voor de Benelux, leverend aan meer dan 550 HEMA-winkels. HEMA is op deze locatie gevestigd sinds 1965 en heeft een huurovereenkomst getekend met HECF voor 10 jaar.

Het complex is gelegen in het stedelijke logistieke knooppunt Lage Weide in Utrecht. Gezien de centrale ligging binnen Nederland is er op deze locatie veel vraag naar nationale en Randstadgerichte distributiecentra.

Sinds 2019 streeft HECF ernaar om het aandeel van stedelijke logistiek en woningen in belangrijke Europese steden binnen haar portefeuille te vergroten. Het HEMA-distributiecentrum is de derde investering in stedelijke logistiek in de afgelopen 12 maanden, en naar verwachting worden er in de komende maanden meerdere investeringen in logistiek vastgoed afgerond.

Peter Epping, senior managing director en HECF-fondsmanager bij Hines, licht toe: “HECF heeft de ambitie om zich te diversifiëren in de logistieke sector, waarbij de focus ligt op stadslogistiek. We zijn dan ook zeer verheugd dat we onze eerste aankoop van stadslogistiek op een strategische locatie in Nederland hebben kunnen afronden. Locatie is cruciaal en we geloven in de lange termijn kracht van het logistieke knooppunt Utrecht Lage Weide. Vanuit deze locatie kan de gehele Benelux bediend worden, en voldoet tevens aan de groeiende vraag naar Urban Logistics. Wij zijn op dit moment actief een aantal andere Urban Logistics projecten aan het onderzoeken in logistieke hotspots binnen Europa.”

Andy Smith, algemeen directeur en country head voor Nederland bij Hines, vult aan: “We zijn Ramphastos dankbaar voor hun vertrouwen en samenwerking om deze transactie op dit moment succesvol te kunnen sluiten. We geloven sterk in de lange termijn potentie van dit object, die verder reikt dan de huidige functie als kern-distributiecentrum voor een veerkrachtige retailer als HEMA.”

Jan Willem Neggers, Partner bij Ramphastos, licht toe: “HEMA is al meer dan 50 jaar actief op deze locatie en verzekert door deze transactie met Hines haar toekomst als huurder van dit DC. Ramphastos voert een actief beleid op de HEMA onderneming, inclusief haar vastgoedportefeuille, en is verheugd om HECF te hebben geselecteerd als toekomstige verhuurder.”

Douglas van Oers, Director Logistics & Industrial bij Savills in Nederland: “De Nederlandse logistieke vastgoedmarkt heeft zich de afgelopen jaren bewezen als een zeer stabiele sector en dit zorgt, ondanks de zorgen omtrent COVID-19, voor gemoedsrust en vertrouwen bij zowel gebruikers als beleggers. Utrecht en met name Lage Weide is ideaal gelegen voor nationale en internationale distributie. Er is op dit moment in gebouwen van boven de 10.000 m² zelfs geen enkele leegstand in dit gebied.”

Hines werd tijdens het aankooptraject geadviseerd door Savills, Eveda Capital, Simmons & Simmons, Cushman & Wakefield (Project & Development Services), Hollis, Ramboll en PWC.

HEMA opende in 1926 de eerste winkel in Amsterdam en heeft wereldwijd momenteel meer dan 750 winkels, waarvan het merendeel in Europa. Het bedrijf heeft meer dan 19.000 medewerkers en bedient wekelijks meer dan zes miljoen klanten. Het merk staat bekend om de huismerk non-food & food producten, met een creatief en praktisch productdesign voor een lage prijs.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?